Robert Jobson, a királyi család életrajzírója szerint amikor II. Erzsébet jövőre betölti a 95. életévét, lemond a trónról és továbbadja a koronát fiának, Károly hercegnek, írta a Daily Mail.

Meg vagyok győződve róla, hogy amikor a királynő 95 éves lesz, hátrál egy lépést

 - véli Johnson, amire már nem kell olyan sokat várni: II. Erzsébet április 21-én ünnepli a születésnapját, amikor fia, Károly már 72 éves lesz. Az 1952-ben megkoronázott II. Erzsébet 68 éve ül az angol trónon, ezzel a maratoni idővel ő a leghosszabb ideig regnáló angol uralkodó. 

Egy másik királyi család szakértő, Jack Royston szerint is közeleg II. Erzsébet lemondásának az ideje:

Szerintem nem akarja megtenni, de racionálisan gondolkodva megérti, furcsán nézne ki, ha csak a teendőit bízná rá Károlyra, de a királyi címet továbbra is megtartaná saját magának.

Jobson nemcsak a királynőről, hanem szexbotrányáról elhíresült  fiáról, András hercegről is beszélt, aki néhány hónapja visszavonult a közéleti szerepléseitől. A szakértő szerint András herceg annyira lejáratta magát, hogy már nem is fog visszatérni közügyek világába. 

Ebből visszajönni? Nem. Senki sem tudna ebből talpra állni. Az FBI-nak kell tisztáznia őt. Ha ebbe belemegy, nagyon kínos, szorult helyzetben találná magát.