GettyImages-1230072746

Úgy lefagyott Kijev, hogy volt, akinek négykézláb se sikerült közlekedni

2020.12.15. 09:46 Módosítva: 2020.12.15. 11:25

Mintha máris elkészült volna a Frozen 3, igazi jégvarázsban volt része Ukrajna fővárosának az elmúlt napokban. Jelentős mennyiségű ónos eső esett Kijevben a múlt héten, emiatt a város utcáit tükörjég borította be, roppant veszélyessé téve, illetve ellehetetlenítve a közlekedés gyakorlatilag összes formáját az autózástól a gyaloglásig. A fenti borítókép pénteken készült, és azt mutatja, hogyan csúszkálnak a járókelők a lefagyott kövezeten.

Ugyanerről szól a Euronews cikke is, ami kiemeli az alábbi videót, amit egy biztonsági kamera készített egy kijevi utcasarkon. A felvétel azt mutatja, hogy egy fiatal lány próbál felmenni az úttestről a lejtős járdára, de annyira csúszik minden, hogy folyton elcsúszik, miközben a szemből érkezők ügyesen siklanak lefelé a lejtőn. Jön valaki a falba kapaszkodva is, aki segít a lánynak, de ő megint elcsúszik, és végül négykézláb sem tud továbbmenni, inkább visszafordul.

További jegesedést, csúszkálást, négykézlábmászást és a kövezeten korcsolyázást tartalmaz a következő videó, szintén Kijevből. Valószínűleg az ilyen időjárás igencsak elősegíti a kijárási korlátozások betartását: ebben az ítéletidőben tényleg csak az megy ki az utcára, akinek életbevágóan fontos.