Ez a svéd férfi 2020 minden egyes napján futott, az esküvője napja sem volt kivétel

2021.01.20. 08:09

Göran Winbladnak nem indult jól a 2020-as éve. Kiderült, hogy szívbetegsége van, ami miatt az orvosok eltiltották a magas intenzitású edzésektől. Winbald nemcsak azért esett kétségbe, mert az orvosok nem tudták pontosan megállapítani, mi baja a szívének, hanem azért is, mert a sportolás mindennapjai része volt. Hogy ne kelljen teljesen lemondania a testmozgásról, elhatározta, hogy egy éven át minden nap futni fog, még ha csak 10 percet is. 

Rájöttem, ha csak alacsony intenzitású edzéseket csinálhatok, kezdhetném a napjaimat egy rövid futással. Így legalább elmondhatom, hogy még így is tudok valami olyasmit csinálni, amit szeretek. A tudat, hogy ilyen körülmények között is edzhetek, nagyon jót tett a lelki békémnek.

Bár a svéd férfi félt, hogy egy sérülés miatt akár idő előtt véget érhet a 365 napos kihívása, szerencsére ez nem történt meg. Igaz, kisebb balesetei voltak, de egyik sem volt annyira komoly, hogy abbahagyja a futást. Sőt, testileg-lelkileg megerősödött. 

Ezekkel a rövid futásokkal, minden nap edzed az inakat, az izmaidat, az összes vázizmodat, amiknek erősnek kell lenniük. Ez a következetes, rutinszerű mozgás nagyon jót tesz a szervezetednek.

A férfi annyira belejött a futásba,  hogy egyetlen okot sem tudna mondani, miért hagyja abba 2021-ben a jó szokását. Winbald nemcsak a fenti videót osztotta meg futós kihívásáról, Insta-oldalára is sok sportolós képet töltött fel, sajnos a tavalyi év második felében már eléggé hézagosan posztolt. Közösségi oldaláról az is kiderült, hogy a 2020 júliusában megházasodott Winbald számára még az esküvője sem jelentett kibúvót, hogy ne fusson aznap. Sőt, még a felesége is vele tartott, aki nagyon praktikusan esküvői ruhájához tornacipőt húzott. 

A feleségétől, Elintől sem áll távol a sportos életmód: az ő Instáján is többnyire csak futás közben készült fotókat láthatunk róla. 

Stílszerű lett volna, ha Winbald a nagy kérdést is futás közben teszi fel, ugye? Nos, az újdonsült feleség Insta-oldaláról kiderült, hogy a lánykérés sokkal hétköznapibb módon történt, egyikőjük sem volt futáshoz öltözve. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ez a svéd férfi 2020 minden egyes napján futott, az esküvője napja sem volt kivétel

A férfinél tavaly év elején szívbetegséget diagnosztizáltak, ami után eltiltották a magas intenzitású edzésektől. Így csak egy dolog maradt számára: a futás.

3 · Jan 20, 2021 08:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments