A híresztelések szerint a 95 éves brit uralkodónő, II. Erzsébet királynő már a távozását készíti elő. Elsőszülött gyermeke, Károly walesi herceg azonban – mivel állítólag nem bírja túlzottan az uralkodással járó felelősséget és nyomást – egyre inkább arra hajlik, hogy fiának, Vilmos cambridge-i hercegnek adja át a trónt.

Minderről Károly herceg első felesége, Diana hercegné egykori bizalmasa, Stewart Pearce vallott, aki szentül meg van győződve arról, hogy a hercegnek nem fűlik a foga az uralkodáshoz – írja a Daily Star.

Károly a lap szerint az alkotmányt is átírhatja, ha elérkezik a trónutódlás ideje.

A királynő már javában készül arra, hogy visszavonul. Ezzel teljesen megváltozhat a monarchia természete. És ki tudja, talán az alkotmányt is átírják majd. Károly nem biztos, hogy trónra lép, valószínűbb, hogy lemond a fia, Vilmos javára. Nem akarja megörökölni a koronát, nehéz feladat lenne neki uralkodni.

– magyarázta Pearce, aki 1995 és 1997 között dolgozott Dianának. Hozzátette, Vilmost már 11-12 éves kora óta készítik arra, hogy egyszer király lesz, így nem valószínű, hogy megfutamodik. 

Diana egyébként 1997-ben maga is megkérdőjelezte Károly uralkodói képességeit.