A brit királyi család menüje hagyományos és modernebb ételeket tartalmaz, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. A monarchia egykori séfje viszont azt mondja, kissé unalmas az ételfelhozatal, melyhez II. Erzsébet mindig ragaszkodik.

II. Erzsébet királynő szokása szerint az ünnepi időszakban visszavonul az uralkodó család többi tagjával a sandringhami birtokukra. Bár sokan azt gondolják, hogy szenteste pompás lakomát ülnek, az egykori királyi séf, Darren McGrady elárulta, hogy ez koránt sincs így – írja a Ladbible.

Előételként garnélarákos és homáros saláták jönnek. A második fogás sült pulyka, melyet az összes hagyományos körettel tálalnak (burgonyapürével, sült krumplival, gesztenyés vagy zsályás-hagymás töltelékkel, áfonyaszósszal és kenyérmártással. A zöldségek között kelbimbó, sárgarépa és sült paszternák szerepel). Szokás szerint három pulyka készül: egy a királynőnek és a családjának, egy a gyerekek számára, egy pedig a körülbelül 100 fős személyzetnek. A desszert nem más, mint a nemzetük ikonikus karácsonyi pudingja.

via GIPHY

A pudingot magyallal díszítik, majd brandyvel meglocsolják, és az alkoholt meggyújtva az ebédlőbe viszik. A család egy itallal is koccint, mely bor vagy gin szokott lenni. 

Érdekesség, hogy a királynő szerint a kicsiknek nincs helyük az ő asztaluknál, mivel nem ismerik az illemszabályokat, így csak akkor csatlakozhatnak a felnőttekhez, ha már elég nagyok, hogy egyedül egyenek.