GettyImages-691139733

Kék színű sört dobtak piacra, nagy sikernek örvend – Ön megkóstolná?

2022.02.07. 19:59

Igazi italkülönlegességet, kék színű sört fejlesztettek ki egy észak-franciaországi sörfőzde munkatársai. A gyártó szerint igen nagy sikernek örvend a kivételes színű ital, melyet egy, a természetben előforduló festékanyag, a szpiralina nevű algafajta tesz különlegessé. 

Az algával színezett terméket, amelyet Line márkanéven forgalmaznak, egy új piaci rést kereső észak-franciaországi sörfőzde, a Hoppy Urban Brew dobta piacra, karöltve egy ugyancsak térségbeli céggel, az Etika Spirulinával, amely étrendkiegészítőként népszerűsíti az algát, amiről azt írják, hogy nem rontja el az ital ízét.

A medencékben tenyésztett alga kék színét egyik alkotóeleme, a fikocianin adja, amelyet az erjesztés folyamán adnak a sörhöz. A szpirulina szállítója szerint több tesztfőzés eredményeként a sörfőzdének sikerült kialakítania egy olyan elegyet, amely ízlik a fogyasztóknak – számolt be róla az MTI.

A sörfőzde szerint a termék kelendő, "hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság" a vásárlóközönség részéről.

A múlt év utolsó negyedében 1500 palackkal adtak el a kék sörből, és a gyártó most készíti elő a termelés felfuttatását a növekvő kereslet kielégítésére.

Ön megkóstolná a kék sört?

Cikkünk vezető képe illusztráció!