Ugyan sok múlott a genetikáján, ám speciális étrendje is segítette a hercegnét abban, hogy megőrizze karcsú alakját.

Darren McGrady 11 évig főzött a Buckingham Palota lakóira, köztük Dianára. Miután a walesi hercegné 1996-ban elvált Károlytól, McGrady továbbra is dolgozott neki. Állítása szerint Diana nagyon egészségesen táplálkozott, főleg azután, hogy leküzdötte bulimiáját - ekkor alakított ki magának egy zsírszegény, mégis tápláló étrendet, amihez nagyon ragaszkodott – írja a Redbookmag cikke nyomán a femcafe.hu

Gyakran fogyasztott főtt krumplit tojásfehérjével és csirkével, de a töltött paprika és padlizsán is számtalanszor szerepelt a menüjében. Húst csak vendégek jelenlétében fogyasztott.

Ha „bűnözött", úgynevezett bread and butter pudingot nassolt. Ez egy vaníliával ízesített vajaskenyér, amelyet tojásból, tejből és cukorból kikevert masszával együtt sütnek meg. Egyébként igyekezett ugyanazokat a finomságokat fogyasztani, mint gyermekei, ám önmaga részére diétásabb verzióban készíttette el azokat.

McGrady a hercegné kedvességéről is ejtett pár szót. Kiemelte például, hogy Diana többször is lejárt a konyhába, és ha kávét kér, de látta, hogy a séf elfoglalt, akkor nemcsak magának, de mindenki másnak is készített egy feketét. A főzéshez ugyanakkor nem konyított, így a hétvégére előre elkészített fogásokhoz a séf minden alkalommal részletes utasításokat mellékelt.