Többeknek nem sikerült időben a birtokra érni, így csak két családtag volt jelen.

Csütörtökön, 12:39-kor jelentette be a Buckingham-palota, hogy orvosai aggódnak a brit királynő állapotáért, és állandó orvosi felügyeletre van szüksége. Mivel korábban nem volt rá példa, hogy ilyenről beszámoljanak, gyanítható volt, hogy a helyzet rendkívül komoly. Este fél 7-kor hozták nyilvánosságra a hírt, miszerint II. Erzsébet brit királynő elhunyt. 

Bár a teljes királyi családot azonnal értesítették az uralkodónő állapotáról és a betegágyához rendeltek minden érintettet, nem mindenki tudott időben a Skóciában található balmorali birtokhoz érni. 

A végső pillanatokban csak a királynő két legidősebb gyermeke, Károly herceg (azóta III. Károly) és Anna hercegnő voltak az ágya mellett, hisz ők már Skóciában tartózkodtak. 

András herceg, Eduárd herceg a feleségével, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné Berkshire-ből repült Aberdeenbe, ám mire Balmoralba érkeztek, az uralkodónő elhunyt.

Harry hercegnek és feleségének, Meghan Markelnek éppen egy jótékonysági rendezvényen kellett volna részt vennie aznap Londonban. A herceg hiába sietett Balmoralba, helyi idő szerint este nyolc óra körül érkezett meg, közel másfél órával azután, hogy a nyilvánosságot értesítették a királynő haláláról.

(Bors)

(Borítókép: II.Erzsébet, egykori brit királyné. Fotó: GettyImages)