horoszkóp

Európa

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Meghan Markle telegyertyázta Harry herceg otthonát

2017. november 23., 14:08 Módosítva: 2017-11-24 20:30
5

Meghan Markle befejezte a Briliáns elmék hetedik évadának forgatását, kiköltözött a torontói lakásából, és Angliába megy. A színésznő otthonából két napig pakolták ki a holmikat a költöztetők, ingóságai egy raktárba kerülnek, személyes holmijai pedig Londonba. Egészen pontosan Harry herceghez.

Távolról sincs vége, olvasson még

Van egy olyan új, osztrák film, hogy Anna Fucking Molnar

2017. november 23., 11:36 Módosítva: 2017-11-25 00:40
145

Magyar vonatkozásúnak tűnő filmet mutatnak be holnap az osztrák mozik, az a címe, hogy

Anna Fucking Molnar.

Persze rögtön felkaptuk a fejünket, hogy vajon mit mond rólunk egy osztrák vígjáték egy magyar nevű főszereplőnővel, úgyhogy kikerestem a film trélerjét, íme.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fontos ékszer került Katalin hercegné nyakába

2017. november 21., 16:57 Módosítva: 2017-11-23 09:07
8

II. Erzsébet angol királynő és férje, Fülöp herceg most ünnepelték hetvenedik házassági évfordulójukat. Ez nekünk két dolog miatt is érdekes lehet: egyrészt, mert kiadtak róluk egy új portrésorozatot, ami nagyon kedves lett, nézzék csak, itt van egy kép!

Távolról sincs vége, olvasson még
 • Lepjen meg egy leendő francia popsztárt azzal, hogy ide kattint!

  2017. november 16., 14:57 Módosítva: 2017-11-17 15:51
  23

  Ebben a posztban egy Heliodaref nevű leendő popsztárt szeretnék bemutatni a Velvet olvasóinak, azért méghozzá, mert ma reggel írt ő nekem Facebookon és megkért, hogy tegyem ezt. Ha ön most nem biztos benne, hogy tényleg van-e negyven másodperce erre a szerintem érdekes, vizuálisan mindenképpen lefegyverző, de kétségkívül irreleváns sztorira, akkor indítsa el alább a zenét. Ha ön szereti a szintipopot, minden bizonnyal meg fogja győzni ez a felvétel.

  A sztori ott kezdődik, hogy időszámításunk előtt 2005-ben egy Brutkó Diszkó nevű buliban Budapesten megismerkedtem egy francia turistával. (FRISSÍTÉS: az eseménnyel kapcsolatban illetékes személy megerősítette, hogy ez inkább 2006-ban lehetett.) Megittunk egy innivalót és elbúcsúztunk, de aztán megtaláltuk egymást a Facebookon. Valószínűleg akkoriban könnyebb volt embereket megtalálni a Facebookon, mert még nem voltak rajta olyan sokan.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Valaha A-listás celebek voltak, most osztrák karácsonyi vásárt promóznak

  2017. november 16., 09:11 Módosítva: 2017-12-01 11:03
  73

  Valaha szuperhíres színészek-énekesek csacsisimogatásig, csirkeölelgetésig jutottak, kezdve a Szex és New York sztárjával. De nem ő az egyetlen.

  Jövőre szoktalanul kicsi városban lesz az MTV EMA

  2017. november 12., 17:14 Módosítva: 2017-11-14 06:56
  4

  Vasárnap este Londonban tartják az idei MTV Europe Music Awards nevű gálát, de azt már az esemény előtt jóval bejelentették, hogy hol lesz a rendezvény 2018-ban ugyanilyenkor:

  Bilbaóban.

  Merthogy ez az MTV EMA minden évben egy másik európai nagyvárosban van. Íme egy fotó a bejelentésről.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ha ön tudja, pontosan mit jelent a macchiato szó, akkor ezt a posztot ne olvassa el

  2017. november 12., 16:31 Módosítva: 2017-12-29 08:43
  70

  Gyerekkoromban a fő kávéfajták Magyarországon a fekete- vagy presszókávé és a tejeskávé voltak, illetve menőbb helyeken a cappuccino. Tizenjópár éve volt, hogy kikerültem Olaszországba, és én ekkor ismerkedtem meg a macchiato szóval és kávétípussal, ami nagyjából ugyanakkor kezdett beszüremkedni a magyar vendéglátásba is. Ugye megvan, hogy ön mit kap, ha bemegy egy olasz bárba és rendel egy macchiatót?

  Egy presszókávét, benne egy kis tejjel.

  Na igen, de van olyan is, hogy latte macchiato. Akkor ez mit jelent?

  Egy pohár tejet, benne egy kis (=egy adag) kávéval.

  Tehát akkor ezek alapján mit jelent a macchiato szó?

  Nem, nem azt, hogy „benne egy kis”.

  De majdnem.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ha figyelmesen nézték Katalin és Vilmos családját, már biztosan feltűnt valami

  2017. november 12., 08:46 Módosítva: 2017-11-13 14:46
  62

  Egyre tudatosabban csinálják, tök jó ötlet, de a svédek is nagy királyok benne. Na, mi az?

  Extrabüdös sajt és tubusos gesztenyepüré: svájci különlegességeket kóstoltunk

  2017. november 11., 09:26 Módosítva: 2017-12-08 17:33
  24

  Kipróbáltuk a kisüveges szeszt, amivel először rúgnak be a svájci kamaszok, és ettünk egy olyan rágót, amilyet ön még nem. Mindezt változatos eredménnyel.

  Európa legjobb sörözői közt egy budapesti is helyet kapott

  2017. október 31., 10:31 Módosítva: 2018-08-07 17:00
  17

  A Lufthansa előállt egy jópofa reklámmal: sörtérképet készítettek azokkal az európai országokkal, ahová repülnek, mindenütt megnevezve legalább egy ivót, amit szerintük érdemes felkeresni. A kiválasztás szempontjairól azt mondják, „a helyiektől kapott bennfentes információk alapján összeállított térképen a Lufthansa által válogatott sörözők és bárok szerepelnek

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A legnagyobb nyugat-európai város, ahova nincs fapados, de nem is baj

  2017. október 30., 09:18 Módosítva: 2017-10-31 12:27
  103

  DISCLAIMER.

  Kedves olvasóim és kollégáim! Ez az utolsó cikkem a Velveten, illetve az egész interneten. Az Osztrák Államvasutak ugyanis annyira magas összeggel fizetett le az alábbi pár bekezdésért, hogy nincs szükségem rá többet az életben, hogy dolgozzak. Sok olvasónk van, aki lefizetést sejt minden pozitív értékítéletet kifejező mondat mögött, hát most elárulhatom, hogy igazuk van, elképesztően busás összegek ütötték eddig is a markomat, most meg tényleg akkorát kasszírozok, hogy attól még a legmerészebb elméletgyártó szava is elakadna.

  Isten önökkel!*
  Távolról sincs vége, olvasson még

  Budapesten született, Anna Gaël néven lett színésznő, ma Bath márkinéja

  2017. október 28., 11:41 Módosítva: 2017-10-30 09:58
  20

  Anglia délnyugati részén van egy település, a gyógyfürdőiről nevezetes, stílszerűen Bath névre keresztelt város, amely 159 kilométerre fekszik London központjától. Itt, illetve ennek közelében él az egyik leghírhedtebb brit arisztokrata, Alexander Thynn, Bath hetedik márkija, akinek van egy magyar felesége. 

  Ő Bath márkinéja. Hallott már róla?

  Úgy hívják, hogy Anna Thynn. Születési nevén Gyarmathy Anna Abigél. Budapesten született 1943. szeptember 27-én, majd a hetvenes-nyolcvanas években keresett színésznő lett, többek között romantikus és erotikus filmekben is szerepelt  

  Anna Gaël néven.  

  Az Imdb szerint több tucat filmben játszott, mégis alig ismeri valaki a nevét. Nem lett világsztár - ha megnézzük azon filmeket, amikben szerepelt, nem ütközünk Oscar-díjas, világszerte ismert alkotásokba. Főként romantikus vagy erotikus filmekben játszott, például az 1969-es Therese and Isabelle című moziban.

  Anna karrierje nem a filmezéssel kezdődött. A hatvanas években modellként kezdett dolgozni, így nézett ki ebben az időszakban a magyar származású márkiné:

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Robbie Williams bekerült Svájcban a templomi énekeskönyvbe

  2017. október 24., 07:30 Módosítva: 2017-10-25 09:56
  88

  Az elmúlt hat hetet Svájcban töltöttem, merthogy az életemnek csak az egyik felét élem Magyarországon, a másik, autót most már nem tartalmazó felét pedig újabban Zürichben. A házunkhoz legközelebb levő katolikus templom modern és velőtrázóan ronda, de az Úristen biztosan megbocsátja még a látszóbetont is, elmentem tehát az első vasárnap délelőtt a tizenegyes misére.

  Magyarországon nem nagyon szokás csak úgy kitenni a templomban az énekeskönyveket, mert ha így tennének, akkor valószínűleg hamarosan ellopnák/tönkretennék az összeset. Más országokban nem tartanak ettől, itt ebben a zürichi templomban például rekeszekben állnak az énekeskönyvek a bejáratnál. Konkrétan kettő rekeszben és kétféle énekeskönyv, az egyik hagyományos hozsannának tűnt (belenéztem, az is), a másik meg annyira modern, hogy már a címe is angolul van:

  rise up.

  Magamhoz vettem mind a kettőből egy-egy példányt, mind a kettőből énekeltünk az istentisztelet folyamán. A fő meglepetés akkor ért, amikor kicsit jobban belelapoztam ebbe a Rise Upba: egy Feel című éneknél nyílt ki. A szöveg első mondatából („Come on, hold my hand, I want to contact the living”) leesett a tantusz, hogy miről van szó, és alul rögtön leellenőriztem, oda is volt írva, hogy ez valóban Robbie Williams és Guy Chambers szerzeménye, amit a Take Thatből dezertált énekes 2002-ben vitt sikerre.

  Elképedve lapozgattam tovább a könyvet, és rengeteg híres popslágert találtam még benne, alább sorolom azt az ötöt, amiken a leginkább meglepődtem. Számomra szinte hihetetlen, de a saját szememmel láttam, fényképezésre alkalmatlan telefonommal le is fényképeztem, hogy az alábbi dalok mind szerepelnek a svájci keresztény egyházak hivatalos, ökumenikus, istentisztelethez szánt énekeskönyvében.

  Az egyébként alapvetően német nyelvű, de rengeteg idegen nyelvű dalt is tartalmazó kiadványról itt lehet bővebben olvasni németül. Elég sokkoló összehasonlítani, hogy a magyar keresztények hol tartanak akkor, amikor a svájciak már egy meleghimnuszban is meg tudják látni Isten üzenetét.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Két felirat, amin sírva röhögtek külföldről érkezett vendégeim

  2017. október 16., 16:25 Módosítva: 2017-10-17 16:39
  277

  Skandináviából érkezett és magyarul nem beszélő vendégeim az elmúlt hetet Budapesten és környékén töltötték, és kétszer is kaptam tőlük egy-egy fotót itthoni, de angol nyelvű feliratokról, könnyezve röhögő, illetve értetlenül bámuló szmájlik kíséretében. Magyarázatot követeltek, mert nem tudtak rájönni, hogy ez most mi lehet.

  Az első felirat Szentendrén található, mutatom a képet.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ilyen egy vécé, és még sok minden más a királyi család vonatain

  2017. október 14., 07:34 Módosítva: 2017-10-16 07:37
  45

  Ha eddig aggódott volna, most megnyugtatjuk: II. Erzsébetnek nem kell azon paráznia, hogy negyven fokban hozzáragad-e a műbőrüléshez.

  A város, ahol elajándékoztuk az autónkat

  2017. október 7., 08:18 Módosítva: 2017-10-10 00:40
  349

  Ha ön belefutott a 7hétolaszban sorozatba a nyáron itt a Velveten, akkor talán rémlek: én vagyok az, aki a fele életét Olaszországban éli. Vagyis élte.

  Mi ugyanis viszonylag gyakran szoktunk költözködni, és most megint egy kicsit odébbmentünk – az utóbbi 7 évben ez már az ötödik alkalom volt. Az életem fele mindig Budapesten van, a másik fele pedig ott, ahol az élettársam éppen dolgozik, azaz mostantól

  Zürichben.

  Már kihurcolkodtunk teljesen, mindent áthoztunk magunkkal Olaszországból Svájcba, ami kellett. Egy igen fontos(nak tűnő) dolgot viszont nem költöztettünk tovább:

  az autónkat.

  A kocsit ugyanis Olaszországban hagytuk és odaadtuk a sógornőmnek, akinek igencsak jól fog jönni a két gyerekkel. (Nekünk nincsen gyerekünk.) De azért a jótékonykodáson kívül más nyomós okai is vannak annak, hogy Zürichben lemondtunk az autóhasználatról. Sokan kérdezik, hogy miért döntöttünk így, hát gondoltam, talán érdekes lehet a válasz másoknak is a közeli ismerőseimen kívül. Alább pontokba szedtem, hogy miért gondoljuk úgy kezdő zürichi lakosokként, hogy itt nem fog kelleni az autó.

  És nem, nem az a válasz, hogy azért, mert nem tudnánk fenntartani itt egy kocsit. Fenn tudnánk, de persze sokba kerülne, és főleg egyelőre az alábbi 7 dolog miatt nem tűnik szükségesnek. Akkor meg minek?

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Adásunkat megszakítjuk: ez a svéd hercegnő van olyan aranyos, mint Sarolta

  2017. október 4., 13:58 Módosítva: 2017-11-08 08:41
  8

  A fenti képen a svéd királyi család néhány tagját láthatják: Viktória hercegnőt (a trónörököst), férjét, Dániel herceget (eredeti nevén Daniel Westlinget), illetve lányukat, Esztellát és fiukat, Oszkárt. Nekünk most főleg az öt éves Esztella és Dániel érdekesek, ugyanis egy elég aranyos videóval álltak elő.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Kár összehasonlítani az árakat, itt minden sokkal drágább

  2017. október 1., 11:59 Módosítva: 2017-11-17 08:59
  11

  Mivel a gasztrós témák menők, ne legyen ez alól az Európa-blog sem kivétel: íme néhány tipp, ha valaki megéhezik a sógoroknál 

  – vezette fel legutóbbi, nekünk írt levelét Bécsben élő olvasónk, Dániel. Most arról számol be, hogy az utóbbi évek tapasztalatai alapján hová érdemes menni Bécsben, ha az ember enne egy jót, de nem a fine dining dimenzióiban.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Íme Erzsébet királynő beszéde, arra az esetre, ha kitörne a harmadik világháború

  2017. szeptember 30., 11:18 Módosítva: 2018-04-23 12:56
  0

  Erzsébet királynő a '80-as évek óta fel van készülve arra az élethelyzetre, hogy kitör a harmadik világháború. De nemcsak lelkiekben hangolódott rá a dologra, hanem tettleg is: már három évtizede kész a beszéde, amely az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség elé tárja a lesújtó hírt.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ennek az amerikai srácnak kicsit beütött Európa

  2017. szeptember 19., 15:16 Módosítva: 2017-09-20 16:44
  38

  Egy Nathan Nannenga nevű, amerikai fiatalember augusztus végén utazgatott egy kicsit Európában, és közben persze végig megörökítette élményeit. Az indulás előtt családja és barátai a lelkére kötötték, hogy minden szépet fotózzon le, ő azonban máshogy döntött.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A celebek új kedvenc helye egészen közel van hozzánk

  2017. szeptember 17., 14:54 Módosítva: 2017-09-19 08:06
  54

  Ha jövőre szeretne Scarlett Johansson, Heidi Klum, vagy egy csomó focista mellett napozni, ide foglaljon szállást!

  Egyesek nagyon nincsenek lenyűgözve attól, hogy Katalin hercegné a harmadik gyerekét várja

  2017. szeptember 16., 14:01 Módosítva: 2017-09-19 07:38
  52

  Katalin hercegné és Vilmos herceg szeptember 4-én, egy közleményben tudatta a világgal, hogy harmadik gyereküket várják. A hírtől a teljes helyi és külföldi sajtó extázisba zuhant, és a nagy örömködés közepette spekuláló cikkek is szép számmal megjelentek, amelyek már most azt firtatják, hogy vajon milyen nemű lesz az új trónörökös, és milyen névvel kell majd leélnie az életét

  Ezeket még nyilvánvalóan nem lehet tudni, az viszont már most biztos, hogy dacára a sok könnybe lábadt szemű rajongónak, még így is vannak jópáran, akik egyáltalán nem hatódtak meg a hírtől, sőt, kifejezetten irritálónak tartják, hogy nem elég a családnak a két gyerek: György herceg és Sarolta hercegnő

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Országimázs: Hungary? It's Very Cheap

  2017. szeptember 10., 15:02 Módosítva: 2017-09-12 13:17
  19

  Hadd szögezzem le így az elején, hogy nem azért mentünk Izraelbe, hogy kutatást végezzünk azzal kapcsolatban, hogy a külföldön élő fiatalok mit gondolnak szép hazánkról – csak pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni, üdülni voltunk. Viszont, miután már sokadjára is a címben olvasható mondat hagyta el elsőként az izraeli 20-30 év közötti fiatalok száját, amikor megtudták, hogy Magyarországról jöttünk, akkor ez egy kicsit elkezdett idegesíteni.

  Egyáltalán nem reprezentatív felmérés, de ötből öt ember, kortól, nemtől függetlenül mondta azt elsőre, hogy

  Oh, are you from Hungary? It's very cheap.

  Remek. Magyarország olcsó, és? Hol vannak az oly sokat emlegetett Beautiful Hungarian Girls, meg a Very Nice Places és társaik? Hát sehol.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Kvíz: Magyarország vs Európa – miben vagyunk ennyiedikek?

  2017. augusztus 20., 18:42 Módosítva: 2017-10-23 09:10
  2

  Szinte végtelen számú statisztikai összeállítás létezik az Európai Unió tagországairól, hiszen ha van valami ranglista, mindig érdekes leellenőrizni, hogy mi hányadikak vagyunk rajta. Ebben az összeállításban is megnéztünk például egy csomó statisztikát, és kikerestük, hogy vajon Budapest hányadik az egyes összehasonlításokban. Tudta például, hogy a Váci utca hányadik a világ legdrágább utcái között az üzlethelyiségek bérleti díjai alapján? Hát a 42.!

  Na az alábbi kvízhez megfordítottuk ugyanezt a logikát.
  Távolról sincs vége, olvasson még

  Magyarországra én már csak látogatóba megyek

  2017. július 15., 15:20 Módosítva: 2017-09-12 13:18
  37

  Olga 27 éves, 2014 őszén költözött Németországba. Ausztriában hagyott ott egy szezonális állást: Patissierinként, azaz konyhai cukrászként dolgozott, de valahogy az állásajánlatokkal mindig melléfogott. A harmadik próbálkozás után felhívta az egyik német-magyar ismerősét, aki már korábban munkát ajánlott neki, és rákérdezett, mehet-e hozzá Drezdába szerencsét próbálni. Ismerőse igent mondott, így Olga két hatalmas bőrönddel, és négy átszállással nála landolt.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Megkaptam, hogy Norvégiában az adófizetők pénzéből élünk

  2017. július 11., 18:31 Módosítva: 2017-07-12 20:07
  80

  Johanna 30 éves, 16 évesen költözött Norvégiába – az egyetem idejére hazajárt Magyarországra, aztán diploma után visszament. Először Bergenben élt, majd az elmúlt négy évben, hat költözéssel keresztbe-kasul bejárták az országot a barátjával. Most épp Oslo a székhelyük. Nemrég indult sorozatunkban az ő történetéről és gondolatairól olvashatnak most bővebben. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Élete legjobb pho levesét eheti a prágai vietnami negyedben!

  2017. július 6., 19:47 Módosítva: 2017-07-07 13:20
  12

  Meissenben, ahol jelenleg élünk, az is jó, hogy egy köpésre van Prágától. Sőt, őszintén szólva, amikor úgy döntöttünk, hogy a Drezda közeli kisváros lesz az új otthonunk, sokat vetett a latba az, hogy a cseh fővárost el lehet érni másfél-két órás autóúttal. Prága viszont nem csak a Károly-hídból, a Vencel térből, az Arany utcácskából, a várból, a Lennon-emlékfalból és a többi nevezetességből áll: a város délkeleti csücskében olyan hangulatú ázsiai (konkrétan vietnami) piac van, amihez hasonló Európában nagyon kevés helyen. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Átverte őket a munkáltató, rémálommá vált a magyar család élete Spanyolországban

  2017. június 30., 15:00 Módosítva: 2017-07-01 18:02
  72

  Anita párja épp elveszítette a munkáját, mikor közölte feleségével, már régóta nyúzza egy műszerész haverja, hogy menjen ki hozzá Spanyolországba. Kislányuk, Anna még nem töltötte be a hármat, bölcsődébe járt. Anita karrierje csúcsa felé közeledett, mégis úgy döntött, nem áll a párja álmainak útjába. Az ő történetüket olvashatják most. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Öt dolog, ami nem hiányozhat a németek nyarából

  2017. június 25., 13:04 Módosítva: 2017-06-26 16:06
  24

  Amikor először töltöttük a nyarat Szászországba emigráltként Németországban, kíváncsian vártuk, vajon mennyi maradt meg a legtöbb magyar fejben még mindig élénken élő tipikus NDK-s nyaralóképéből: a lakókocsik, a sátrak, a kempingasztalok, székek, a sör, a nudizmus. Bár a kempingezés kultúrája a mostani generációnak már annyira nem buli, és szinte csak a nyugdíjasok indulnak el lakókocsijukkal a nagyvilágnak, még mindig maradtak jellegzetességei a német nyárnak, nyaralásnak. 

  Összeszedtük, mi az az öt dolog, ami nem hiányozhat egy német nyarából. 
  Távolról sincs vége, olvasson még

  Bölcsész diplomával most szobalány Németországban

  2017. június 24., 11:33 Módosítva: 2018-08-31 16:06
  517

  Mária 40 éves, másfél éve él Bad Feilnbach-ban. Ez egy pici település Bajorországban, inkább falu, mint kisváros, bár van minden: bank, háziorvos, fogorvos, több bolt, pékség, fagyizó, suli, ovi, stb. Ő és családja történetét olvashatják most sorozatunkban

  Távolról sincs vége, olvasson még