Hamarosan kiderül, ki lesz a Velvet arca egy éven át, ki az a lány, aki rendszeresen feltűnik majd a Velvet oldalain, akiről a zsűri úgy gondolta, a 15 döntőbe jutott jónő közül a legalkalmasabb arra, hogy képviselje a Velvetet, amikor úgy hozza a sors, és aki a legméltóbb arra, hogy köszöntse a Velvet apukáját, a 10 éves Indexet.

Tavaly ősszel kezdődött meg a versengés a Velvet arca címért, mert úgy gondoltuk, kell egy arc, egy nő, egy csaj, akire büszkék lehetünk, és aki büszkén viselheti egy éven keresztül a Velvet arca címet, amiről még mi sem tudjuk igazán, hogy mit jelent, mert ő lesz az első, és az ő feladata lesz, hogy megtöltse tartalommal a fogalmat.

A verseny meghirdetése óta több mint ezren jelentkeztek, hogy vállalnák a feladatot, azaz ennyi lány gondolta úgy, hogy velünk szeretné megkeresni első millióját. Közülük került ki - partnerünk, a Bloom Modellügynökség és a szerkesztőség - döntése alapján az a 120 lány, aki lehetőséget kapott arra, hogy Szipál Péter fotóival és az Indexvideó interjúival részt vehessen az elődöntőben, ahol 24 héten keresztül heti öt lány csapott össze, és a hét nyertese bejutott a középdöntőbe.

A 24 heti nyertes mellé az olvasói szavazatok, a Bloom Modellügynökség, Szipál Péter és a szerkesztőség döntése alapján további 21 lányt válogattunk össze, akikből összeállt a középdöntő 45 fős mezőnye. Közülük 15 napon keresztül naponta három lány csapott össze az olvasói szavazatokért, hogy egyenes kieséses rendszerben eljusson a döntőig, és végül május elején részt vegyen a Velvet táborában, Balatonszemesen, a Hotel Szindbádban, ahol nem szokványos feladatok alapján kiderüljön, ki a Velvet arca 2009-ben.

Három napon, három éjszakán tette próbára a zsűri a 15 lányt, hogy végül meghozza döntését. A 72 óra történései, sírásai a villantásai szerda reggeltől itt, a Velveten, ebben a blogban, hogy szombat délutánra kiderüljön, ki az az egy, aki idén a legjobb volt.