Az üzletember nagyon ráfázott Kőbánya közepén lévő 2 hektáros földjével, írja a Blikk. Semmit nem keresett vele, míg a kőbányai önkormányzat közel 100 milliós kiadásra kötelezte, további 30 milliót saját védelmében költött rá, most pedig a hasznavehetetlen külterületi föld után 20 milliós ingatlanadó megfizetését követelik tőle.

„15 éve vettem a földet. Gondoltam, majd ha építési belterületté nyilvánítják, eladom. Az első meglepetés akkor ért, amikor köteleztek, 33 millió forintért végeztessek talajcserét. Miután ezt megtettem, arra utasítottak, hogy 660 darab akácfát ültessek, ami megköti a talajt" - mesélte a lapnak az üzletember, aki végül szilvafákat ültetett. Ezután fizetett a kötelező kútfúratásért, majd - miután ellopták a termést - a terület elkerítéséért, később pedig jött az ingatlanadó, amivel együtt már 150 milliósra nőtt a kiadása.

Klapka szerint az egész föld nem ér ennyit, ugyanis ha nem a saját maga által kialakított utat használja, csak helikopterrel lehet megközelíteni.