Mivel hétfőn ott tartották a legújabb rész világpremierjét

Az év kétségtelenül egyik legjobban várt filmje az Éhezők viadalának harmadik része, vagyis egészen pontosan a harmadik rész első fele. A rendező, Francis Lawrence úgy tűnik, elirigyelte a Harry Potter és az Alkonyat sorozat duplázós lezárását, így saját trilógiájának zárófilmjét is kettéosztotta.

Az éhezők viadala: A kiválasztott első részét – amire már július óta lehet vizuálisan is felkészülni – nálunk november 20-án mutatják be, de Londonban már hétfőn megvolt a világpremier, igencsak megpakolva celebekkel, ahogy ez illik.

A film húzóneve, mint mindig, most is Jennifer Lawrence, aki az elmúlt hetekben a szokásosnál is tevékenyebben vett részt a tökéletes PR gépezet olajozásában: többek között kibogozhatatlan násztáncot járt Chris Martinnal, akivel most ugye épp együtt van, de erre azért nem érdemes vállalkozást építeni.

Nem is árt a reklám,

a trilógia első két része ugyanis csúcsbevételt hozott 2012-ben és 2013-ban. Az első film 155 milliós nyitóhétvégét produkált, míg Az éhezők viadala: Futótűz 49 nap alatt hozott több mint 400 millió dollárt, ami kétdimenziós mozival 2008 óta nem történt meg. Így nem meglepő, hogy az új mozi felé is nagyok az elvárások.

Lawrence, aki tulajdonképpen az Éhezők viadalának köszönheti meredeken felívelő karrierjét, már a premier előtti sajtóeseményen is elképesztően jól nézett ki, estére pedig még eggyel feljebb tekerte a beauty-faktort, nem csoda, hogy szinte odanőtt a vörös szőnyeghez, annyit fotózták.

Mondjuk kolléganője, a szintén elég látványos Elizabeth Banks kis híján ellopta tőle a show-t, mert egy olyan szettben jelent meg, amit első látásra nem könnyű befogadni, álló képen szinte lehetetlen is.

Természetesen jelen volt Natalie Dormer is, egy legfinomabb megfogalmazás szerint is érdekes ruhában, Julianne Moore pedig hozta a szokásos  hogylehetilyenjólkinézni53évesen  formáját.

Nézze meg mindezt a galériában is, ha még nem tette:

A brit celebvilág mellett főként a film szereplői parádéztak a fotósok előtt a Leicester Square-en, ám egyvalaki nagyon hiányzott a bevonulásról: a februárban elhunyt Philip Seymour Hoffman már csak a vászon részese a sztorinak és a csapatnak.

Az akciódús jelenetekkel és drámai fordulatokkal egyaránt operáló sci-fi kalandfilm utolsó, vagyis a Kiválasztott 2. része 2015 novemberében várható.