Zoboo, a szifaka maki nem csak világhírre, de hatalmas rajongótáborra tett szert élete során. Ezt pedig egy gyerekműsornak, és persze rendkívül kedves természetének köszönheti. Tudják, ő az a cuki maki, aki az Állatkert a hátizsákban című sorozatban ugrándozott:

Ám hétfőn a csatorna Facebook-on bejelentette, hogy az itthon Zabuként ismert maki sajnálatos módon elhunyt. A hír pedig nem csak a gyerekeket rázta meg, hanem a szüleiket is, akik kommentben fejezték ki sajnálatukat. 

A sorozatot egyébként korábban Magyarországon a TV2 sugározta a TV2 Matiné műsorblokkban, és 2013-tól az M2-n is megy a mai napig. 

Állatkert a hátizsákban

A sorozatban szereplői Chris és Martin, a két testvér, akik Ebadtanyára járnak, ahol minden állat megfordul. Itt mutatják be a különböző állatokat minden részben egy témához kapcsolódóan. Nincsenek egyedül, mindig meglátogatja őket Zoboomafoo, vagy csak simán Zoboo, a sifaka maki, aki ha az Ebadtanyán lévő automatából a képével jelzett részből enni kap, elkezd beszélni, és akinek kedvence a garbanzo bab.