dióhéjban

Megint volt X-faktor, most szombaton ezek voltak a főbb történések:

  • Megvannak az X-faktor legjobb lábai, Jakab-Péter Izabelláé, hurrá.
  • Tóth Gabi könnyezett a Tha Shudras előadásán, több dalon és előadón, a döntéskor, végig.
  • Andelic Jonathan esett ki, miután Horányi Juli megverte a párbajban.

Istenes-poén

Mi is sírtunk is volna, ha nem egy újabb Istenes-geggel kezdődik az egész műsor, ez most se maradhatott ki. Az agysebészek kedvenc realityjét, a Való világot hozta be a képbe, úgy tett, mintha a vasárnapi beköltözésről azt hitte volna, hogy szombaton van, és nagy káromkodások közepette kirohant a villából, ahova az X-faktor stúdiója helyett ment. Sas-taps.

Tóth Gabi mellei

Ma így nézett ki a brutális viccekkel (ld. jobb sáv) operáló Tóth dekoltázsa:

 

Zenebona

Chuck Norris megnyerte a Dakart kenuval (Tóth Gabi Ch. N. vicce).

A kilenc döntőssel nagy humort játszottak a nemi szerepcserére épülő napon: a női dalokat éneklő fiúkat wellnessezni, a férfi előadóktól daloló lányokat ralizni vitték el. Utána Horányi Juli nyitotta a mókát, de a Moves Like Jaggerét majdnem átaludtuk. Borbély Richárd nagyon szomorú Katona Klári-dalt énekelt, a mentorok rommá dícsérték a dalt, amit minden külsőség nélkül, minimálban adott elő. Jakab-Péter Izabella hokimeccset nézett bemelegítésnek, majd énekelt egy Bruno Marsot, egész mókásan és cukin, ráadásul olyan hosszan látni engedték a lábait, hogy megállapítható, ez eddig a műsor legjobb női lába.

A nap legbizarrabb előadása a Shudrasé lett (mint mindig), a Boldogság, gyere haza című klasszikust dolgozták fel erős közepesen, Tóth Gabi így is megkönnyezte a végén. Andelic Jonathan néha kicsit túlkiabálta Emeli Sandé-előadását, de így is egész vállalható volt (őt valamiért annyira el tudjuk képzelni egy gospel-kórusban). Paks II. helyett Tóth Andiból kéne erőművet építeni – derült ki a kisfilmjéből, majd elénekelte a Jailhouse Rockot úgy, hogy benne van a pakliban, hogy az egész idei szériát ő nyeri.

Ők a kis kanalak, olyan cukik (Tóth Gabi szóvicce a Spoonról).

Nagy Richárd nyitotta az utolsó hármast a Félteni kell-el, úgy tűnik ez a nagy klasszikusok napja lett inkább. Utána beégették a Spoont, hogy képtelenek mikrofonba beszélni, ha kérdezik őket. A Spice Girls-daluk előadása a nyilatkozásnál jobban ment, klappolt a stílusukhoz, minden tinibugyi lucskos lett tőlük (Little G Weevil a dobos-zongoristát dícsérte, Alföldi Róbert az energiát hiányolta). És még mindig ők: Istenes Bence úgy alázta meg őket, ha már nem megy a nyilatkozat, hogy előre megírt szöveget adott a kezükbe. A maratont Benji zárta, „Ha én rózsa volnék" – dalolta keseregve, és a közönséget nem lehetett lelőni, annyit tapsolt neki. Tóth Gabi megint a sírás határán volt.

párbaj

Már zsinórban harmadszor fordult elő, hogy ugyanannak a mentornak az alkalmazottai párbajoznak: most Little G-n volt a sor, az ő emberei, Andelic Jonathan és Horányi Juli csapott össze. Little G-t láthatólag megviselte ez, Andelicet még csak-csak felkonferálta, de Horányinál már inkább csak nyeldekelte vissza a könnyeket. A párbajdalok után is depis lett a hangulat, Tóth Gabi is sírásra görbült szájat mutatott, Little G pedig fájlalta, hogy a szimpátia dönt a nézői szavazatok leadásakor, nem a zenei tehetség. Castrói hosszúságú beszéde végén kimondta a döntő szót: Andelic megy haza. Finito.