Vannak olyan hírességek – zenészek, színészek, vállalkozók –, akik minden nap bekerülnek a hírekbe, és általában elismerik őket. Közülük választottunk ki tizet, és arra kérjük, mondja el, mit gondol róluk. Valóban méltók a kitüntetett figyelemre, vagy túlértékelik az illető jelentőségét?

Beyoncé Knowles

Amiért elismerik : együttesben és szólóban is sikeres énekesnő. Fellépésein rendszeresen a feminizmusért emel szót. Ezen kívül feleség, egy leánygyermek anyja.

Amiért túlértékelt lehet : mások is énekelnek rajta kívül. Mások is szülnek gyereket.  Sok feminista van még a világon .

Ön szerint?

Jennifer Lawrence

Amiért elismerik: fiatal kora ellenére számos filmben szerepelt, egy sikeres mozis franchise-t (Az éhezők viadala) visz a hátán, és már van egy Oscarja. Szokatlan, laza hangvételű interjúkat ad, sokat dolgozik.

Amiért túlértékelt lehet: vannak fiatal színészek rajta kívül is; a közvetlen stílus lehet póz. Az elmondottak hitelességét senki sem tudja ellenőrizni úgysem.

Ön szerint?

Emma Watson

Amiért elismerik: filmes karrierje a Harry Potter-filmekkel kezdődött. Modellkedik, játszott néhány filmben, az ENSZ nőjogi szervezetének nagykövete.

Amiért túlértékelt lehet: mások is végeznek jószolgálati tevékenységet. A Harry Potter filmek-óta alig játszott valamiben, és jó hogy szép az arca, hát színésznő és fiatal.

Ön szerint?

Kim Kardashian

Amiért elismerik:  sikeres családi vállalkozásai révén rendkívül jómódú. Harmadik házasságát Kanye West rapperrel kötötte. Eddig egy gyerekük van, North West.

Amiért túlértékelt lehet: önmagában attól senki sem érdemel tiszteletet, mert jól keres. A Kardashian-brandet nem ő építette fel. Bár stílusa sokat változott, továbbra is közönségesbe hajlik, hiába visel drága ruhákat.

Ön szerint?

Benedict Cumberbatch

Amiért elismerik: évek óta stabilan foglalkoztatott színész. Stílusa visszafogott, érdekes arcáért rengeteg nő rajong.

Amiért túlértékelt lehet: a színészszakma már csak ilyen, az ember szerepel ebben-abban. És hát ahhoz hozzátartozik, hogy az embernek valamilyen arca legyen.

Ön szerint?

Ryan Gosling

Amiért elismerik: évek óta foglalkoztatott színész, aki elegánsan kezeli a rá irányuló rajongói figyelmet. Sok jótékonysági munkát végez, amit nem tesz állandóan a kirakatba.

Amiért túlértékelt lehet: mondjanak tőle egy emlékezetes színészi játékot, ami nem lehet a Szerelmünk lapjai. Na? Ugye. Leggyakoribb arckifejezése az összeszűkült szemekkel nézés, amit ez a trailer egész jól bemutat.

Ön szerint?

Matthew McConaughey 

Amiért elismerik:  több évtized után sikerült kitörnie a nyálas/idétlen vígjátékok kategóriájából, nemrég Oscar-díjjal jutalmazták. 

Amiért túlértékelt lehet: jó, hogy másfajta filmekben játszik, de ez automatikusan azt jelenti, hogy jól, mindig?

Ön szerint?

Brad Pitt

Amiért elismerik: sok filmben játszott, egyre többször hoz össze elismert, nézett filmeket producerként, szép családi életet él a világ egyik legjobb nőjével, Angelina Jolie-val. (Update: olvasó jelezte, hogy butaságot írtam, és igaza volt, Pitt nem rendez, hanem producerkedik.)

Amiért túlértékelt lehet: karrierje beindításában nagy szerepe volt annak, hogy egy korszak férfiideálja. Gyereke másnak is van, ahogy más színészek is át szoktak ülni a filmkészítés másik oldalára.

Ön szerint?

Justin Timberlake

Amiért elismerik: jól áll neki a popzene, és ért hozzá. Épp most alapít családot Amerika egyik kedvencével, Jessica Biellel, aki már évek óta a felesége. Már nincs smack-haja, stílusos úriember lett.

Amiért túlértékelt lehet: mások stílusa is finomodik az évekkel, ahogy házasságot is sokan kötnek a szerelmükkel. Zenei tevékenységének megítélése lehet ízlésbéli kérdés is.

Ön szerint?

Bradley Cooper

Amiért elismerik: sikeres, a kritikusok elismerését is kiváltó filmekben is játszott. Ezek miatt több Oscarra jelölték, 2011-ben a People szerint ő volt a világ legszexibb férfija.

Amiért túlértékelt lehet: az lehet, hogy jó filmekben játszik, de jól, hitelesen? Erről például megoszlanak a vélemények. Ahogy nyilván a szexi mivoltáról is.

Ön szerint?