Teljesen logikátlannak minősítette a Bill Cosby ügyvédje azoknak a nőknek a történeteit, akik a napokban álltak elő azzal, hogy a tévésztár megerőszakolta őket régebben – írja a CBS News. Martin D. Singer közleményében „be nem bizonyított, fantasztikus történeteknek" nevezi az áldozatok történeteit, amik állításuk szerint 30, 40 vagy épp 50 éve történtek meg, és az abszurditás határát súrolják.

Singer szerint az újabb áldozatok vádaskodásai „egyre inkább nevetségessé válnak", és nélkülözik a józan logikát. Hogy történhetett meg az, hogy senki sem vette észre ezeket és senki sem fordult a hatóságokhoz eddig?

November eleje óta tíz nő jelezte, hogy velük is erőszakoskodott Cosby. A tévés már megszívta az ügyet, akár bűnös, akár ártatlan, ugyanis az NBC és a Netflix is törölte műsorait, ahogy több fellépését is visszamondták. A CBS megjegyzi, egy péntek esti fellépésén a floridai Melbourne-ben ováció fogadta, csak egy maroknyi ellentüntető jelent meg. Cosbyt mindenestre több nő beperelte, akiket Singer szerint biztos olyan ügyvédek képviselnek majd, akik szeretnek gazdag emberek elleni perekben résztvenni.

Ismerős módon amúgy Singer is elővette a médiát, ami rágalmazza ügyfelét (is), és nem néz utána alapos és hagyományos újságírói magatartással, hogy mi igaz ezekből a történetekből. Egy biztos, évtizedek múltán nehéz lesz bizonyítani Cosby bűnösségét.