Siker, pénz, csillogás

Ez volt az X-Faktor hatodik élő show-jának  jelmondata, amit Szikora Robi kiválóan értelmezett mindenkinek: „Sikerük még nincs, pénzük, az egyre több, csillogni majd előadás közben fognak” (Ez sajnos nem szó szerinti idézet.)

A mai adás sem maradhatott el Istenes Bence újabb mókája nélkül, ami az volt, hogy belopózott a mentorok öltözőjébe, mintha amúgy nem lenne neki szabad, majd összerúzsozta a tükröt Tóth Gabi rúzsával, és tűket szúrt bele Little G székébe. Később kiderült, hogy Little G beleült a tűkbe. Hahota!

Tóth Gabi ma is nagyon hiperaktív volt, dekoltázs hiányában rövidnadrágot húzott, és abban őrült meg:

Ja, meg volt valami verseny, ahol a nézőknek képeket kellett beküldeniük arról, mit jelent számukra az X-Faktor. Ez nyert:

a dalok

  • Mi legszívesebben betiltanánk a Happy című dal előadását, Benji mégis elénekelte, produkcióját pedig a következő szavakkal jellemezte: "Azért voltam most happy, mert ezt most Alföldi Róbertnek énekeltem, hogy boldog születésnapot!", mert képzeljék, Alföldi Róbertnek éppen születésnapja volt.
  • Horányi Julit  végre nem akarták háromszögekkel és rénszarvasokkal díszített hipszternek öltöztetni, helyette piros estélyiben énekelt el egy Mariah Carey-dalt; talán a lány eddig megszokott stílusától való éles eltávolodás okozta, hogy a nézők végre szavaztak rá eleget ahhoz, hogy ne kelljen párbajozni mennie.
  • Borbély Richárd külsőleg egyre jobban hasonlít Stohl Andrásra, de kiállásából Tóth Gabi mégis hiányolta a szexust, Szikorának pedig szimpatikus lett a kisfilmben megismert nagyszülei miatt.
  • A Spoon az Eye of the Tiger előadására ráhangolódva  próbált meg kimozdulni komfortzónájából egy edzőteremben, ahol az edzőjük a zenekar elmondása szerint "Ijesztőbbnek tűnt, mint Istenes Bence". A kemény fizikai kiképzés ellenére a zsűri nem volt rest beszólni nekik, hogy még mindig csak kisfiúk.
  • Jakab-Péter Izabellából már megint megpróbáltak dögös vadállatot csinálni, a zsűrinek mondjuk tetszett. Amúgy a Material Girls-t énekelte Madonnától.
  • Nagy "Kanos" Richárd elvitte az osztálytársait az X Faktor stúdiójába, ahol egy After X feliratot Fater X-re cserélte ki, ezen mindenki jót nevethetett, a színpadon pedig tesztonterontól fűtve énekelt egy Sting számot, mire a zsűri jól összevitatkozott, hogy mindez belülről jött-e vagy sem. 
  • Megismerhettük a Tha Shudras ars poeticáját is: „egy művészeti alkotás abban különbözik másféle örömöktől, hogy azt mindenképpen meg kell osztani”(???), ennek fényében adták elő az ABBA slágerét, a Money, Money, Money-t, aminek a végén Tóth Gabi természetesen állva tapsolt.
  • Tóth Andi ma egy Liza Minnelli-dalt énekelt, és tökéletes produkciója után a zsűri köpni-nyelni nem tudott. A még mindig csak 15 éves lány hangszíne minket egyre jobban emlékeztet a Marina And The Diamonds énekesnőjéére, és szerintünk nagyon komoly esélye van a győzelemre, egyszerűen nem lehet véletlen, hogy még a szavazatok összesítésénél is őt szólították elsőként.

Párbaj

Istenes Bence az egész műsor alatt azt mondogatta, vajon a mai adásban sor kerül-e a "borítékos" végkifejletre, azaz arra, hogy a párbaj végén nem a mentorok döntése alapján esik ki valaki, hanem a nézők szavazatai döntenek majd, és tessék: a mentorok ma döntetlennek ítélték a meccset. A Tha Shudras a Szomorú Vasárnap című klasszikust adták elő a párbajon, talán arra utalva, hogyha szombaton kiesnek, a vasárnapjuk nagyon szomorú lesz. Be kell ismernünk, hiába ódzkodtunk eddig a zenekar álarcos, egyénieskedő stílusától, a párbajon végre jó értelemben rázott ki minket a hideg. Jakab-Péter Izabella Rich feliratú, csillagós pólójával mókás hatást keltett, miközben a Szabadság vándorait énekelte Demjén Rózsitól, de meg kell hagyni, ezzel a dallal  végre megtalálta saját stílusát. Nagy kár, hogy ez csak így a végére sikerült neki, és a nézők tetszését már ezzel nem nyerhette el, ugyanis az X-Faktor hatodik élő show-jából

 Jakab-Péter Izabella esett ki.