Ha igaznak bizonyulnak azok a vádak, miszerint nők sokaságát molesztálta, zaklatta, abuzálta Bill Cosby amerikai tévés, akkor persze a Jezebel által felvetett probléma elenyésző azokhoz képest. Ez a probléma márpedig az, hogy Cosby teljes karrierjét romba döntötték a vádak, ugyanis nem kevés tévés és élő szereplését mondták vissza a meghívók.

Amerikában az egyes celebek megbízhatóságát is mérik a rajongókon keresztül, és Cosby a dicső 3. helyről lecsúszott – most kell megkapaszkodni – a 2615. helyre. Eddig csak Tom Cruise és Betty White tudták megelőzni, mostmár kétezer-hatszáztizennégy másik ismertember is. Ez annak fényében kínos igazán, hogy a Marketing Arm nevű cég mindössze 3000 főt tesz fel erre a listára.

Egy klubban az álbarátnős focistával

Megemlítik még, hogy Cosbyn kívül csak Manti Te'o hawaii amerikaifoci-játékos koppant nagyobbat mostanság. Ő állította, hogy van egy leukémiás barátnője, akivel egy meccsen találkozott, és érte játszik minden mérkőzésén. Később kiderült, a csaja nem is létezik, vagyis online folytatott kapcsolatot egy férfivel, aki valószínűleg átverte őt, de az egész ügy nagyon zavaros, és lenullázta Te'o szavahihetőségét. A sztorit jól összefoglalja a spíler Wikipedia-oldala. 

Egy másik vállalkozás, a Networked Insights pedig november első 20 napjában vizsgálta meg, hogy a Cosbyról szóló közösségi oldalas kommentek mennyire voltak negatívok. A vizsgált 700 ezer megjegyzés harmada nem volt hízelgő Cosbyra nézve.

A BBC szerint két újabb show-ját is visszamondták közben: a Washington államban lévő Capitol Theatre a november 29-i előadást vonta vissza, a connecticuti Foxwoods Resort Casino pedig a jövő január 31-it. Az utóbbi hetekben több, mint egytucat nő jött elő azzal, hogy Cosby molesztálta őket. A 77 éves komikus még nem reagált magától a vádakra, ügyvédje azonban alaptalannak bélyegezte őket, felemlegetve, hogy miért nem az utóbbi évtizedekben fordultak az áldozatok a rendőrséghez, miért most kell lejáratni ügyfelét.

Cosbyt már eddig is nagy károk érték, öt 2015-ös fellépését lemondták, nem ismétlik a Cosby Show-t, a Netflix és az NBC is felfüggesztette a közös új produkciók gyártását. Cosby legközelebb a New York-i Tarrytownban lép fel mikuláskor.