Sok minden sikeressé tette annak idején az X-akták című sorozatot, ezek között vitán felül szerepelnek Gillian Anderson arckifejezései. A színésznő mimikája ugyanis rengeteg érdekességet rejt, mostanra pedig megtelt az internet a dohogós screenshotjaival.

Ha a semmiből egyszer csak rákeresnek arra, hogy „derp scully", vagyis puffogó Scully ügynök, akkor megtekinthetik annak a szorgalmas munkának gyümölcsét, amelyet az X-akták rajongói végeztek, hogy dokumentálják Gillian Anderson arckifejezéseinek anomáliáit. Vagyis például az alábbiakat.

A magyarázat egyszerű: Gillian Anderson arca rendkívül mozgékony, és az egyik szemhéja gyorsabb, mint a másik. Valószínűleg bárkiről lehetne ilyen screenshotokat készíteni, viszont Anderson karaktere, a szigorú FBI-ügynök miatt mindegyiken úgy tűnik, mintha végtelenül untatná, és/vagy bosszantaná, amit éppen hall.

Ez persze különösen alkamassá teszi ezeket a képeket arra, hogy hangulatokat társítsunk hozzájuk, vagyis egyrészt röhögjünk rajtuk, másrészt boldog-boldogtalannak ilyeneket küldözgessünk, ha elegünk van belőlük. Alábbi galériánkban mutatunk ilyeneket is, meg egészen más fotókat, amelyek bizonyítják, hogy Anderson mimikájára érdemes odafigyelni.