100

Igen, ez volt a századik X-faktor adás, volt nagy ünneplés meg csinnadratta, de azért a két és fél órás adásidőt nem zúzták szét tűzijátékkal. Ellenben...

  • haknizott egy nagyot az Illés, Palya Bea és Kern András is, akit meglepetés Kossuth-díjasként jelentettek be,
  • újítást vezettek be, megmutatták adás elején a nézői szavazás pontos állását,
  • Tóth Gabi nem villantott semmit sem és
  • a Tha Shudras és Borbély Richárd párbajából a maszkos zenekar került ki győztesen.

Ki visít jobban?

A beatkorszakot próbálták az adásidőbe beledarálni, furcsán is kezdődött a show, a mentorok bemutatták versenyzőiket, és hogy mi a szombati céljuk velük (szóval nem volt harsány mentorbevonulás, mint eddig). Persze mindezek előtt láthattuk a szokásos Istenes Bence-féle mókavideót, ezúttal tinilányok üldözték, de kiderült, a rajongás a pólóján lévő Szikora Róbert-fotónak szólt. 

Istenes mindenesetre versenyben akar maradni Ördög Nórával, egyre többet ordít és visít a konferálások idején. Az elején belengette a várható sztárvendégeket, köztük a Kossuth-díjas művészt (ekkor még Ákosra fogadtunk volna), na meg hogy régi X-faktorosok küldik majd üdvözletüket, mert EZ a műsor 

a 100. adás.

Az RTL Klub gurított egy nagyot a jubileumi adásra, Istenes bejelentette, hogy az éneklés előtt bemutatják, mi a pontos állás, számokkal és nevekkel, cakkumpakk, ahogy még soha. Jött a döbbenet, Tóth Andi vezetett, és Nagy Richárd és a Spoon párbajozott volna este 8 után nem sokkal.

éneklés és kornyika

A Tha Shudras egy Beatles-feldolgozással nyitott, kicsit szétesve játszottak, Tóth Gabi persze majd összepisilte magát az élvezettől (amúgy szerintünk a Notre Dame-i toronyőr Esmeraldájának öltöztették ma), és a többi mentor is ódákat zengett róluk. Nagy Richárd promóvideója a magára irányított kamerával annyira idegesítő lett, hogy majdnem bedobtuk a tévét egy vázával, a dala azonban egész tűrhető lett, bár főleg a Virtuózokból ellesett zongorabetét dobta fel az ordítozást (maga Nagy virtuózkodott egyet).

századik (100.)

A volt mentorok is üzentek a századik adás alkalmából, Keresztes Ildikó Amerikából küldött egy hangfájlt (ezt egy félkarú rablós fotóval illusztrálták). Malek Miklós Los Angelesből üzent videón, de Geszti Pétert és Nagy Ferót se hagyták ki. Közben minden stúdiós bejelentkezés idején üzentek volt X-faktorosok Vastag Csabától Csobot Adélig. Szintén erre az adásra időzítették az említett csodát, a pillanatnyi teljes állást bemutató tabellát. Ja, és Istenestől megtudtuk, hogy a beatkorszak X-faktora a Ki mit tud? volt. Na meg azt, hogy már lehet jelentkezni a 2015-ös X-faktorba.

Benji egy hatalmas mellű osztálytársnőjével csárdásozott a kisfilmjében, majd a diszkókorszakot idézte fel a beatkorszak helyett. Szikora porrá alázta a fiút, de a többiek se kímélték őt, a mentora, Alföldi Róbert is azt mondta, jobb volt a próbán. Benji nagyot mondott, közölte, hogy a héten kicsit belefáradt a műsorba, alig bírta visszatartani a könnyeit, végre valami rendes dráma is volt. Tóth Andit Szikora vitte bemelegítésnek lakásra, hogy megmutassa a lemezgyűjteményét. Tóth le is énekelt mindenkit, egyedül Alföldi kritizálta, ki is fütyülte a közönség.

Borbély Richárd még mindig az az ember, aki nem köti le igazán az ember figyelmét, most is hozta a kötelezőt, de a mentorok is azt mondták a produkcióra, hogy „elment". A Spoon következett, ők egy plázában zenéltek előadásuk előtt, majd Illést játszották, még a logójukat is az Illéséhez hasonlóan grafikázták össze a lábdob bőrére. Szikora nem a produkciót értékelte, hanem az újságíróknak üzente, hogy ne csak írjanak, olvassanak is, parancs főnök. Aztán jött a szerelmi bánatos Horányi Juli, akit hazavágott a szakítása, legalábbis ezzel magyarázható, hogy végigkiabálta a dalát. A mentoroknak mindenesetre nagyon tetszett a Nem leszek sohasem a játékszered, másik szemszögből nézve Horányi tényleg felszántotta a színpadot.

párbajoztak

A sztárvendég Palya Bea után egy közös dalt nyomtak a döntősök, és egyszer csak kijött Kern András a színfalak mögül, és beszállt a buliba (a Heti hetes többi „nagyágyúja" nem jelent meg). Aztán az Illés adott egy egyszámos nagykoncertet, majd jöttek a szokásos izgalmak. Végül a Tha Shudras és Borbély Richárd párbajoztak. Az előbbiek nem szakították szét a színpadot, ellenben Borbély most alaposan odatette magát. Zokogás lett a vége, sírt Tóth, sírt Borbély, Szikora döntésével pedig 2:2 lett az állás, döntött a közönség:

Borbély távozott.