November eleje óta hangos az amerikai és nemzetközi sajtó Bill Cosby erőszakoskodásaitól, mára már több mint 20 esetben elkövetett nemi erőszakkal, köztük több kiskorú molesztálásával vádolják.

Bár az esetek nagy része évtizedekkel ezelőtt történhetett, és kevés a bizonyíték, családja eddig nem állt ki mellette az ügyben, ami persze már mindenképpen lerombolta a Cosby körül élő mítoszt és népszerűséget.

Most azonban nem csak lánya, de felesége, Camille Cosby is úgy érezte, meg kell nyilvánulnia a komikus védelmében.

Legkisebb lánya, Evin kedden tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben csak annyit írt, hogy apja pont olyan ember, mint amilyennek a Cosby Show-ban megismerhették a nézők, majd Facebook oldalán már sokkal hosszabban fejtegette, hogy azok, akik másokat hamisan vádolnak, legalább annyira börtönbüntetést érdemelnek, mint a nemi erőszaktevők, írja a Huffingtonpost.

Cosby felesége, Camille is egy nyilatkozatban reagált a lassan két hónapja lavinaként dagadó botrányra, ám inkább utalásokkal, mint egyenes kijelentésekkel próbálja férjét védeni.

Egyetlen egyszer sem írta le a "nem bűnös", "ártatlan", "hamis vád" vagy hasonló kifejezéseket, ehelyett inkább a sajtó szerepét bírálja, egy egyetemi erőszakról szóló, és később hamisnak bizonyuló, nagy felháborodást okozó cikket hozva fel példaként. Illetve lányához hasonlóan azt hangoztatja, hogy Bill Cosby az a férfi és apa, akit az amerikai tévénézők az elmúlt évtizedekben megismerhettek, és semmi köze ahhoz az emberhez, aminek a média és állítólagos áldozatai beállítják. 

Majd felteszi a kérdést, hogy vajon ebben az ügyben

ki a valódi áldozat?

Mivel a Los Angeles-i rendőrség az elvülés ellenére hajlandó lenne vizsgálatot indítani legalább az egyik nemi erőszak ügyében, még az sem lehetetlen, hogy egyszer ez is kiderül.