Íme az egész Harry Potter tanulsága egy mondatban

2014.12.18. 15:41
Ő JK Rowling. Írt néhány könyvet, amiben a főszereplőt Harry Potternek hívják. Lehet, hogy már ön is hallott róla
Ő JK Rowling. Írt néhány könyvet, amiben a főszereplőt Harry Potternek hívják. Lehet, hogy már ön is hallott róla

Újabb Harry Potter-morzsákat ejt el egyre-másra JK Rowling írónő így karácsony előtt a neten, és a Twittere is kifejezetten pörög mostanában. Azt már megbeszélte a rajongókkal, hogy zsidók is járnak a Roxfortba, sőt, minden kisebbség előfordul, kivéve a wicca-hívő pogányokat.

A biztonság kedvéért ezek után valaki azért azt is megkérdezte, hogy melegek-leszbikusok-transzneműek is járnak-e a varázslóiskolába, ami azóta elég béna kérdésnek számít, amióta tudjuk, hogy maga az igazgató, Dumbledore is meleg volt. JK Rowling erre az egész regény tanulságát egy mondatban összefoglalva válaszolt, alább látható, hogy mit. Angolul tudók előnyben, megfejtés legalul.

A felirat hevenyészett fordítása:
Ha egy dolog van, amit a Harry Potterből megtanultunk [szemüveg] Az az, hogy senkit sem szabad arra kényszeríteni, hogy a gardróbba elbújva éljen [szivárvány]
A felirat értelme:

Aki valami fontos dolgot titkol magáról, pl. azt, hogy homoszexuális, arra azt szokás mondani angolul, hogy csontvázakat rejteget a gardróbjában, vagy egyenesen azt, hogy a gardróbban él (ahonnan ugye egy jó kis comingouttal szokás előbújni). Harry Potter ehhez képest szó szerint a gardróbban élt a lépcső alatt a regény elején, mivel különleges képességei miatt nevelőszülei annyira utálták, hogy nem adtak neki egy rendes gyerekszobát.

A világ reakciója a poénra: