Alapvetően unatkoztunk. Nem rágtuk le a körmünket. Elpepecseltünk a portörölgetéssel tévézés közben. Nem volt sok izgalom. 

Ezt kínálta az X-Faktor idén őszi ötödik évada. Hol volt ez az évad az előzőekhez képest, mégha akadtak is jó hangok. Mint show – és ez elsősorban show –, hiányoztak belőle a Zámbó Krisztián-, Csobot Adél-, Bozsek Márk- vagy Krasznai Tünde-szintű alakok, akik színessé tették az egészet hol gejl cukiskodásukkal, hol rémhamis énekükkel, hol szimplán pornófilmjeikkel. Az ideiek cukik voltak meg minden, de zömmel felejthetőek. De ki is nyerhet közülük?

Benji

Milyen volt az idei X-Faktor?

Polgári nevén Le Quang Hui nagyon tudott szívhezszólóan énekelni, de állandóan úgy támolygott fel a színpadra, hogy nem bírja a terhet, mindjárt összerogy, hagyjuk az egészet a búsba. Ez a folyamatos, kedvgyilkos agónia a nézőknek is átjött, bár épp ők mentették meg a kieséstől a döntő hétvége előtti két hétvégén. Benji majdnem mindig elsírta magát, kész csoda volt, hogy a tinivoksok (amit még sokat fogunk emlegetni, mert a mindenkori X-Faktorok kulcseleme) továbbjuttatták a fantáziadúsabb Tha Shudrasszal szemben.

Horányi Juli

Jó ötlet jövőre is X-Faktort rendezni?

A 25 év felettiek csoportjába tartozó Horányi Julit az elején az új, maníros Danics Dórának kiáltottuk ki, aztán ahogy pörgött a műsor, az echte pesti csaj egyre szimpatikusabbá vált. Meglepő, hogy pont neki sikerült bekerülni a bulvárhírekbe, mivel az X-Faktor miatt szakított a csávójával, aztán persze emiatt is sikerült az egyik adásban egy nagyot énekelnie, a mentorok szerint belevitte a dalába minden elkeseredettségét. Horányi alázatosan fogadta a kritikákat, nem játszotta az agyát, és ez fontos volt, a sok tiniszavazatból ezek szerint rá is ment néhány. Nem megmondtuk, milyen fontos voksok ezek?

Nagy Richárd

Ki legyen a sztárvendég a fináléban?

Talán a legszürkébb figura az összes közül és nem csak azért, mert három Richárd is versenyben volt egy ideig. Nagy ugyan néha egész jól énekelt, de olykor már idegesítően sokat jópofizott, főleg a kisfilmjei alatt. A már említett tinivoksok viszont őt is meglepően sokáig reptették, főleg az a nagy kunszt, hogy a Tha Shudrast is megelőzte. A sokszor kiabáló Nagy mindenesetre a négy mentor full támogatásával, és egyetlen párbaj nélkül lehozta az őszt, bár szerintünk ez a győzelemhez nem lesz elég.

Tóth Andi

Hány jó hangú énekes lesz a 2015-ös X-faktorban?

Előfordulhat, hogy az erdélyi kamaszcsaj sokaknak túl pörgős, viszont olyan atom hangja van, hogy Kim Dzsong Un őt szerelhetné fel robbanófejnek valamelyik rakétájára. Tóth a színpadon és a kisfilmjeiben is állandóan pörög, tényleg a lelőhetetlen kategória, de legalább 15 évesen nem játssza magát, és tényleg egy természetes, enyhén tájszólásos, szerethető figura, akinek minden adottsága megvan, hogy Danics után a második nőként, és a valaha volt legfiatalabbként megnyerje az ötödik X-faktort. Aztán belőle akár jóval nagyobb poparcot is fel tud építeni leendő menedzsere, mint egy Vastag Csabából vagy Oláh Gergőből. Hogy aztán a celebség mennyire cseszi majd szét az életét, azt meglátjuk a következő években.

Ne cicózzunk, ki nyerjen?