András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért. András annak idején vendégeskedett is Epstein kastélynak beillő floridai otthonában, sőt , közös képek is készültek róluk.

Az ügy legutóbb 2011-ben, éppen András unokaöccse, Vilmos herceg világraszóló esküvője előtt került a brit lapok címoldalaira, de akkor - a brit kormányfő személyes közbelépésével - valahogy sikerült kivédeni a nagyobb botrányt. Ennek az volt az ára, hogy András még abban az évben lemondott a brit kormány utazó globális üzleti nagyköveteként tíz éven át betöltött tisztségéről.

Pénteken azonban kiderült, hogy Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő - egy jelenleg 30 éves nő - szerint Epstein szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel, és ezek a kikényszerített együttlétek állítólag Londonban, New Yorkban, illetve egy meg nem nevezett karibi szigeten zajlottak.  A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

Az udvar szóvivője pénteken közölte: régóta húzódó és jelenleg is folyamatban lévő polgári peres ügyről van szó, amely az Egyesült Államokban zajlik, és amelynek András herceg nem részese. A szóvivő kijelentette: az udvar az ilyen ügyeket rendszerint nem kommentálja, ám ezúttal "a kételyek eloszlatása végett" annyit mindenképpen fontosnak tart leszögezni, hogy "kategorikusan valótlanok" azok az állítások, amelyek szerint a yorki herceg bármiféle "nem helyénvaló" kapcsolatba került volna kiskorúakkal.