Nemrég szinte páratlanul durva hackertámadás érte, és mondtatni, térdre kényszerítette a Sony Pictures-t. Filmek, forgatókönyvek, szerződések kerültek így nyilvánosságra, színészek és filmesek elérhetőségeivel, társadalombiztosítási számával (szegény Sylvester Stallone), és egyéb személyes adataival együtt.

A kiszivárogtatott adatok között vannak például azok az álnevek is, amelyeket a stúdióval szerződésben álló celebek használnak repülésnél vagy szobafoglalásnál, írja a Jezebel.

Sok újdonság persze nincs a jelenségben, hiszen a Sztárom a párom óta tudjuk, hogy egy Flinstone vagy Pocahontas becsekkolása egy szállodába egyet jelent egy A-listás hollywoodi sztár látogatásával, de ettől még érdekes pszichológiai tanulmány, hogy ki milyen nevet választ magának.

Íme pár név a Sony adattárából:

Tom Hanks: Harry Lauder (egykor híres skót komikus), Johnny Madrid (?)

Tobey Maguire: Neil Deep (pornós névnek kiváló választás)

Clive Owen: Robert Fenton (nyilván felesége, Sarah-Jane Fenton miatt)

Rob Schneider: Nazzo Good (talán not so good, vagyis nem túl jó)

Jude Law: Mr. Perry

Daniel Craig: Olwen Williams ( nagyapja, Olwyn Williams tiszteletére)

és a kedvencünk:

Jessica Alba: Cash Money (Készpénz), és hát Cash Warren felesége a színésznő.

Ha ez nem elég, a Yahoo tavaly decemberi összeállításából kiderül, hogy Kim Kardashian Jázmin hercegnőként szokott bejelelentkezni a szállodákba (valakit meglep?), Tom Cruise is szereti a pornós álneveket és hogy George Clooney akkora király, hogy egyszer Arnold Schwarzeneggerként foglalt szobát.