Kalamár Tamás 17 év után saját kérésére megválik a Barátok közt TV-sorozattól. Helyébe kreatív producerként Rozgonyi Ádám lép – olvasható a Barátok közt Facebook oldalán. 

„Bár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet. Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közttől” – nyilatkozta Kalmár Tamás . „Azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, tehát ezt teszem. Sok sikert a következő 17 évhez."

„Kalamár Tamás utódja Rozgonyi Ádám lesz. Rozgonyi Ádám 1999 és 2006 között rendezőként már részt vett a Barátok közt alakításában, és számos más mű létrehozásában dolgozott szerzőként és rendezőként. Rozgonyi Ádám munkáját meghatározó módon segíti vezető íróként Josie Ward (2011. márciusa óta), és line producerként Radnai György (1998. októbere óta), ezzel biztosítva a vezetői csapat munkájának folytonosságát" – reagált a tévésorozatot készítő UFA Magyarország. 

A Bors azt találgatja, vajon mi lesz most a sorozattal, legfőképpen a szereplőgárdával, akiknek a lap szerint nincs is élő szerződésük erre az évre. 

„Nem tudjuk, mi lesz velünk, megmarad-e az állásunk, hiszen az új vezető nyilván a saját elképzeléseit akarja megvalósítani, és ahogy az lenni szokott, hozza az embereit is“ – fogalmazta meg többek félelmeit az egyik stábtag a Borsnak.

Még a legnagyobb sztárok, Szőke Zoltán, Kiss Ra­mó­na, Várkonyi András, Rékasi Károly sem érezheti magát biztonságban. Sokunknak nincs is szerződése már erre az évre, Kalamár Tamás asszisztensével pedig a napokban közölték is, hogy nem tartanak igényt a munkájára.