A csütörtök reggeli Morning Showban a szerdai párizsi mészárlásról beszélgetett a három műsorvezető, amikor az olykor seggfejként poénkodó Sebestyén „Káresemény" Balázs kijelentette, hogy persze szörnyű és ijesztő, hogy ilyen közel hozzánk, civilek is áldozatul esnek, ám érthetetlen, hogy „minek kell hergelni" egy olyan világvallás képviselőit, akikről tudva levő, hogy szélsőséges csoportjaik agresszívek és amúgy is rengeteg elnyomott frusztrációval küzdenek. A műsorvezetők arról beszélgettek, hogy vajon közösség elleni izgatásnak minősül-e az ilyen vallásilag sértő karikatúrák megjelentetése. 

Mint megírtuk, szerdán feltételezhetően iszlamista merénylők behatoltak a Charlie Hebdo élclap párizsi szerkesztőségébe, majd tüzet nyitottak a szerkesztőségi értekezleten. Miközben Allahot dicsőítették, kiszaladtak az utcára, ahol az ott lévő rendőrjárőrökkel tűzharcba keveredtek. 12 embert megöltek, 11-et megsebesítettek, majd elmenekültek, jelenleg is folyik a hajtóvadászat ellenük. Sebestyénékkel ellentétben a legtöbb lap és civil jelenleg a gyásszal van elfoglalva, Franciaországban délben egy percre megáll az élet.

Később Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettek a párizsi történtekről, és arról kérdezték, hogy ha "pontosan tudják, hogy a karikatúrákkal mit váltanak ki, akkor miért van szükség erre a provokációra". A beszélgetést a szakértővel itt tudja meghallgatni