A haknizást már rég befejezte, 2010 óta nem vállal alkalmi fellépéseket Karsai Zita. Ez persze nem azt jelenti, hogy az egykori megatáncos teljes mértékben visszavonult, hiszen a Kölnben élő előadóművész folyamatosan színpadon van és új projekten is dolgozik. „Dj Bobo menedzsmentje eladta Flashdance vízfüggönyös szólószámomat az egyik legnagyobb német slágerénekesnő, Andrea Berg menedzsmentjének" – mesélte Karsai, mi történt azok után, hogy Dubajból visszatérve végigturnézta egész Németországot és Svájcot 2012-ben. 

„Ez 2014-ben újabb újabb turnézást hozott Európa négy országában. Nagyon élveztem, ez a turné már teljesen más volt, 18 ezres teltházas stadionokban léptem fel, és ez a szám lett a show highlightja. Emellett tanítok, a saját tréningemet (FabDance) brandingelem, 12 órám van hetente" – magyarázta az előadóművész, aki új showereelen dolgozik, amit a legnagyobb német táncos ügynökséggel készít. Karsai harmadik szívügye most Drezdában van, a Sempreoper szólistájával, Simon Istvánnak dolgozik egy projekten. Természetesen erről is van videó: 

Karsai Zita szerint Köln nagyon jó város, szereti az ottani légkört. Nem volt nehéz beilleszkednie, mert eléggé alkalmazkodó és türelmes típus, és egyébként is, neki az a fontos, hogy azt csinálhassa, amit szeret. Amikor kiköltözött, egyáltalán nem beszélt németül, és most is inkább az angol nyelvet használja, de mint mondta, a szabadúszó táncos életforma mindenhol ugyanolyan, könnyen megértik egymást, egy nyelvet beszélnek. 

„Kölnben nagyon elfogadóak az emberek, ráadásul szeretnek angolul beszélni, ami megkönnyíti a dolgomat" – tette hozzá a táncos. „Németországban könnyebb minden művésznek, mert erős a gazdaság, több pénz vagy állami támogatás jut különböző projektektre. Szponzort is könnyebb találni. Ami számomra nagyon pozitív, hogy szabadúszóként is lesz normális nyugdíjam. 35 évesen ez már nagyon fontos szempont, pláne táncosként, hiszen a mi szakmánk tiszavirág életű" – magyarázta Karsai.

Az előadóművész szerint bár haknit nem vállal, üzleti szempontból fontos, hogy színpadon legyen, és szívből csinálja azt, amit csinál. Éppen ezért jelentkezett 2103-ban a Got to dance német tehetségkutatóba, mert a műsor után a Flashdance produkciója még nagyobb népszerűséget kapott.