Az Oscar-díjas színész új filmjére készül fel nálunk egy magyar oktató segítségével. Hétvégén már itt járt, és ha minden igaz, még többször jön majd – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. 

 A világhírű hollywoodi színész a The Great Wall című filmjére készül, ami a kínai Nagy Fal építését idézi meg. "Felkértek, hogy segítsem Matt Damont legújabb filmjére való felkészülésében, és az akciójelenetek kidolgozásában. A több száz millió dolláros hollywoodi produkcióban a főhős egy lovasíjászt alakít. A közös munka elkezdődött, Matt egy egészen kivételes tehetség, és meglepően gyorsan tanul" – írta aFacebook oldalán Kassai Lajos, íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője, aki még közös képet is posztolt a gyakorlás végén.

Nem véletlen, hogy a világhírű színész Kassait választotta: hiszen minden eddigi versenyt megnyert, és öt Guinness világrekordot sikerült felállítania. Ő az egyetlen ember a világon, aki képes volt váltott lovakon megállás nélkül 24 órán keresztül lovasíjászni.

A lap felhívta a lovardát is, ahol megerősítették a hírt: mindössze néhány órát töltött náluk Kassai és Matt Damon vasárnap délután. A fedett lovardát bérelték ki, és hermetikusan elzárták magukat a külvilág elől.

"Nem tudni, mikor jön legközelebb hozzánk a színész, de ha végig itt zajlik majd a felkészülése, valószínűleg még jó pár alkalommal ellátogat Magyarországra a közeljövőben" – mondták.