Folytatást írtak a Millennium-trilógiához – tudják, amit A tetovált lány-sorozatnak szoktak becézni, és amelyből svéd, majd amerikai filmek készültek. A Local szerint Stieg Larsson műveihez David Lagercrantz írt körülbelül ötszáz oldalnyi folytatást, a könyv címe „Ami nem öl meg”. (Larsson 2004-ben, ötven évesen hunyt el, szívrohamban, és még vagy hét könyvet akart írni, folytatásképp.)

Lagercrantz legismertebb műve egyelőre az a Zlatan Ibrahimovic-életrajz, amelyen együtt dolgozott a focistával. A könyv folytatja Lisbeth Salander történetét, bár mi mást is tenne.

„A könyvben fel akartam használni azt a gazdag mitológiát, amelyet Stieg Larsson maga után hagyott, a világot, amelyet alkotott" – idézik a Dagens Nyheternek adott interjúját, amelyben azt is elmondta, igyekezett megőrizni az elhunyt szerző stílusát. „Lisbeth Salander nem akármilyen szuperhős. Nemcsak adottságai teszik naggyá, hanem a kontextusa és a háttere is." 

A könyv a Nordstedts kiadónál jelenik meg, a tervek szerint augusztus 27-én, harmincöt országban. Remélhetőleg köztük vagyunk.

Jó, mi? Itt elmondhatja, mennyire!