Nagyjából a címben összefoglalható, mivel indokolta meg Szalai Vivien, a Story magazin főszerkesztője azt a furcsa esetet, hogy a korábbi Story-gálák nagyágyúi kimaradnak a 2015-ös eseményből. Konkrét választ nem kaptunk sajnos, hogy megtudjuk, miért nem bulizhatnak majd tudósítóink Kiszel Tündével, Gáspár Győzővel és Nagy Alekosszal.

Az egész két napja kezdődött, amikor Nagy Alekosz, a bulvár egyik nagy kedvence a Facebookján fakadt ki amiatt, hogy hiába könyörgött meghívóért, nem kapott, nemkívánatos személynek minősítették. Másnap már Baukó Éva nyilatkozott higgadtan, de kemény szavakkal a döntésről riporterünknek. Kiszel Tünde a Velvetnek azt mondta, ő kapott meghívót (erre más lapinterjúkban máshogy emlékezett), de más eseményre megy, Gáspár Győző viszont beismerte, hogy nem hívták, de ő meg eleve az előző főszerkesztő, Ómolnár Miklós idején megrendezett gálák után rí.

Szalai Vivien közleménye a következőképp kezdődik:

Mivel az esemény helyszínén, a rendezvénytermek befogadóképessége limitált, a tavalyi évhez képest módosult a vendéglista. Ez azonban nem jelent kitiltást; biztosítani szeretnénk mindenkit, hogy a vendéglista összeállításával senkit sem akartunk megbántani.

Kifejti még, hogy idén a közéleti szféra más képviselőit is meghívták, különböző társasági körök közt szeretnének párbeszédet teremteni, na meg fellép Conchita Wurst, majd Biga és zenekara. Ebből látszik, hogy Gönczi Gábor és a Smile ideje is lejárt. Lesznek díjak is persze, dehát mit érnek Kiszel Tünde és hódolója nélkül?