Szombat este egy csomó helyen szalagavatókat tartottak a végzős középiskolásoknak, akik pedig ellepték Budapest kocsmáit utána, hogy egy úgynevezett szalagavató afteren jól berúgjanak, és megszerezzék életük első, rendesen kiöltözős, patakokban folyó piás báli élményüket. A Corinthia Grand Hotel Royallal szemben lévő piros szőnyeges kocsmában is volt egy ilyen buli.

Annak a résztvevői valószínűleg nem is sejtették, hogy velük szemben, a szállóban megjelent elitszerűség pont ugyanúgy, és nagyon könnyen lehet, hogy pont ugyanazokra a zenékre, pont ugyanolyan önfeledten és esetlenül szórakozik talpig kiöltözve, mint ők.

Smells like teen spirit

Abban azért mindig van valami különlegesen szórakoztató, amikor jól öltözött emberek Nirvanára táncolnak, de amikor az MC bekiabálja, hogy Story-gála a szám közben, az olyan mérhetetlenül furcsa, szomorú és civilizációk összecsapása, hogy ha esztétikára járnánk, már el is kezdtük volna megírni ebből a szakdolgozatunk.

Lehet próbálkozni azzal, hogy a Story-gálát kicsit átpozícionálják, hogy valóban valamiféle minőségbeli visszajelzés legyen, hogy az embert meghívják ide, de amíg simán leadják a tánctéren a Hegyekben fönnt, és amíg erre megőrül a közönség, addig teljesen fölöslegesnek tűnik minden ilyen kezdeményezés.

A Rednexről már tényleg nem tudunk mit mondani. Esetleg csak azt, hogy a country mellett a mulatós a másik univerzális műfaj, amire mindenki táncol, ha már elég részeg, úgyhogy igazán lehetett volna Kis Grófo is!