A brit színésznő nagyrészt szörnyen szokott felöltözni, de egy mostani fotózásán eltalálták a legjobb neki való ruhát: kapott egy tonhalat. Ami még lényeges, hogy Carternek halfóbiája van, de akkor meg miért vállalta be ezt?

A válasz nagyon szép: a Blue Marine Foundation nevű tengervédő alapítvány Fishlove (Halszerelem) című kampányához vetkőzött le, hasonlóan Lizzie Jaggerhez vagy Emilia Foxhoz. A cél, hogy felnyissák az emberek szemét, a tonhalakat ugyanis túlhalásszák, így valamivel az emberiség előtt ők is ki fognak pusztulni.

„Szembenéztem a félelmeimmel és a délelőtt végére már igazán kötődtünk egymáshoz" – vallott a hallal való kapcsolatáról. A fotózásra barátnője, Greta Scacchi vette rá, ami nem volt egyszerű: egy 27 kilós halat kellett ölelgetnie. Meztelenül (képeket itt talál).

A tengeri élővilág védelmét olyannyira komolyan veszi a 48 éves színésznő, hogy a brit képviselőház egyik bizottsága előtt is felszólalt azért, hogy még több tengeri rezervátumot jelöljenek ki, ahol tiltott a halászat és az élővilág cseszegetése.

De persze nem feledhetjük el azt sem az élővilág mellett, hogy Carter mennyivel jobban tette azt, hogy pucérkodott, mintsem a hülye gönceiben mutogatja magát. A fenti galériában össze is szedtünk pár képet, amik bizonyítják, jobb ha nincs ruhában a nemrég Tim Burtontől megszabadult színésznő.