Malcolm macska 8 év után hazatért

2015.02.17. 10:15

Néha az sem segít, ha chip van a macskában, ha nincs senki, aki megnézze, hogy van-e benne. Többek között ez a tanulsága annak a történetnek, melynek részletei most kerültek napvilágra. Meg persze az, hogy ha nincs benne chip, talán sosem talál vissza gazdájához a devoni cica, aki még 2007-ben tűnt el.

Fotó: Képünk illusztráció, de Malcolm talpa is hasonló

A sztorit a BBC írta meg, főhőse Malcolm, a fehér foltos cirmos cica, és gazdája, a brit Susan MacDonald. 

A 8 éve eltűnt macska szombaton került vissza gazdájához, miután otthonától mintegy 32 km-re egy állatorvos végre leolvasta a chipjét. 

„A háziállataim jelentik számomra a világot, és nagyon kivoltam, amikor eltűnt” – nyilatkozta a megkönnyebbült gazdi. „Sokat gondoltam rá, és az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam, vajon mi történt vele. Tudom, hogy nem emlékszik rám, bármennyire is fáj."

fontos a Microchip 

Magyarországon 2013. január 1-je óta kormányrendelet kötelezi arra a kutyatartókat, hogy legkésőbb 4 hónapos korukig chipeltessék a kutyájukat. A macskák esetében a microchip még nem kötelező, csak ha külföldre utazunk vele, de aki vesztett már el háziállatot, tudja, hogy milyen fontos lehet, hogy chip legyen az állatban. Arról nem is beszélve, hogy már léteznek olyan macskaajtók, melyek felismerik a macskánk chipjét, így más cicák nem tudják használni a bejáratot.