Azt írja a svéd Local, hogy Stockholm hipszterszigetén, Södermalmon pornóellenes, magukat feministának valló személyek csaptak le egy szexshopra. Az Afrodité Patikája nevű intézmény a kirakatra ragasztott plakátjaik szerint azzal vonta magára haragjukat, hogy olyan holmikat is árultak, amelyeket A szürke ötven árnyalata-film kísérő-termékeként gyártottak. 

Anna Sundtröm sales asszisztens elmondta a lapnak, hogy amint odaért a bolthoz, azonnal feltűnt neki, hogy a kirakatot teleragasztották röpiratokkal, amelyek szidják a boltot, hiszen az ilyen termékek árusítása nyilván az erőszakos szexet népszerűsíti. Mármint szerintük. Úgy vélik, a film manipulatív, és számos egyéb fogyatékossága mellett a kínzást népszerűsíti. 

„Úgy vélem, különösen sértő és unfair, hogy antifeminista boltként bélyegeznek meg minket, amely az erőszakos szexet népszerűsítené. Édesanyám és én együtt vezetjük ezt a boltot, és sosem voltunk a nem közös beleegyezésen alapuló szex szószólói. Ehelyett arra törekedtünk, hogy ünnepeljük és kiterjesszük a női szexualitást.”

Sundröm elmondása szerint 15 évestől 92 éves korig látogatják üzletüket a nők, sokukat egyenesen nőgyógyász küldi, hogy segédeszközökkel segítsenek intim problémáikon. „Én tényleg nem értem, mit akar ez a csoport elérni ezzel. Ők azok, akik megbélyegzik más nők szexuális vágyait. Annak kéne örülniük, hogy ezt a boltot két nő vezeti, akik szeretnének segíteni abban, hogy más nők felfedezhessék szexualitásukat, és szexuális fantáziájukat.”

Az ellenük tiltakozó csoport lapértesülések szerint egyébként a pornóellenes, feminista Kvinnofronten (Női front), ám ők nem kívánták mindezt kommentálni.

És most élvezzék a dán hírekben feltűnt úriember zavarát, aki észrevette, hogy lebukott: férfiként ő maga is A szürke ötven árnyalatára vett jegyet.

Borítóképünkön a film főszereplői, Dakota Johnson, Jamie Dornan, illetve a rendező, Sam Taylor-Johnson.

Kommentálná? A Facebookon tegye!