A filmakadémia annyira nincs elalélva Angelina Jolie rendezői munkásságától – akkor alighanem jelölték volna például elismertebb Oscar-kategóriákban is a filmjeit. De nem jelölték. Jolie-t viszont megnyugtathatja a tény, hogy az apjának nagyon tetszik, amit csinál; a Daily Mail arról ír, hogy Jon Voight a sajtón keresztül üzente meg lányának, hogy nagyon tehetséges rendezőnek tartja, és szívesen szerepelne egy filmjében.

„Talán, ha elég hangosan súgok, akkor majd azt mondja, »ó, megfontolom, hogy Jon Voightot elhívjam az egyik filmembe«” – mondta a 76 éves színész a Closer magazinnak. Nem a levegőbe beszél, elmondása szerint látta az Unbroken (Rendíthetetlen) című filmjét, amelynek hatására lányát istenadta rendezői tehetségnek látja.

A színész és lánya egyébként eddig egyszer dolgozott együtt: a 2001-es Lara Croft: Tomb Raider című filmben. Akkor mindketten színészként tettek hozzá a produkcióhoz. Egy évvel később meg jól összevesztek, mert a férfi azt mondta, hogy lánya nem egészen normális – Jolie pedig azért kritizálta apját, mert megcsalta az édesanyját. (A színésznő csak egy éves volt, amikor a pár szétvált.)

És ami azt illeti, nemcsak apja, hanem a férje is jó rendezőnek tartja a színészettől 2014-ben visszavonult Jolie-t: legutóbb a By The Sea című drámát forgatták együtt, legközelebb pedig a fosszíliakutatóbó llett állatvédő, Richard Leakey életrajzát fogják filmre vinni, amelyben Brad Pitté lesz a főszerep.

A Deadline.com arról írt szerdán, hogy az MGM megállapodott Graham King producerrel, és készítenek egy új Tomb Raider-filmet, amelyet a Warner fog terjeszteni. Ebben a fiatal Lara Croft kalandjairól lesz szó, így valószínűleg Jolie nem fog belőle annyira hiányozni. Csak keresni kell valakit, aki így néz ki.