Robin Williams lánya interjút adott a Today című tévéműsornak. Zelda Williams édesapja tavaly augusztusi halála óta nem nyilatkozott, a beszélgetésből a NY Daily News közölt részleteket.

Williams lánya azt mondta, nem derült ki számára, hogy édesapja miért lett öngyilkos, de már nem is akarja megérteni. „Nem hiszem, hogy lett volna bármifajta értelme. És nem is fontos megkérdezni [mi az], mert már megtörtént.” Arról is beszélt, hogy még mindig gyászol, de igyekszik kizárni azokat a kétségeket, amelyek édesapja halála miatt gyötrik, és nem hibáztatni sem őt, sem önmagát, sem másokat a történtek miatt. „Megtörtént, úgyhogy tovább kell menned, élned, és meg kell oldanod.”

Kiderült, noha nagyon jólesett neki az a támogatás, amelyet apja rajongóitól kapott a gyászában, az az ember, akit ismert, egészen más volt, mint az a komikus-karakter, amilyennek a tévében láthatták. „Nem arról van szó, hogy az emberek ne ismerték volna aput. Ismertek egy aput, akire büszke volt, hogy ismerték, mert nagyon kedves és gondoskodó ember volt. De nagyon zárkózott, nyugodt és visszafogott is volt. Így az az oldala, amelyet az emberek ismernek, szeretnek, és amelyhez a fiatalságuk kötődik, az az a néhány karakter, amelyet neki szórakoztató volt eljátszani.” Megjegyezte, igazán kedves, hogy sokat együttérzésükről biztosítják, de szeretné a magánéletét megtartani magának.

Pénteken díjat fog átadni a Challenged Athlete Foundationnek: az alapítvány, amelyet édesapja támogatott, segít művégtaghoz jutni arra szoruló sportolóknak.