Semmiképp se kövesse Jake Gyllenhaal diétáját

2015.03.03. 16:02

Nálunk is tavaly került mozikba az Éjjeli féreg című film, amelyben Jake Gyllenhaal főszerepel. Ehhez jelentős testi átalakulásra volt szüksége, ami Riz Ahmed, az egyik kollégája elmondása alapján éhhalál-és őrületközeli állapotot jelentett. A Metrónak adott interjújában Riz Ahmed azt mondta, hogy Gyllenhaal szinte megőrült az éhségtől a forgatáson, hiszen majdnem 14 kilót kellett fogynia. 

„Jake nagyon sokat fogyott ehhez a szerephez, szó szerint rágógumin élt, és folyamatosan éhezett, ami nem hülyeség, hiszen szerepe szerint is kétségbeesetten vágyik a sikerre. A filmben úgy néz rám, mintha fel akarna falni.” Ettől függetlenül nagyon szeretett vele dolgozni, és inspirálónak tartja, hogy Gyllenhaal a saját határait feszegeti.

A színész azért evett is valamicskét: főleg kelkáposzta-salátát, és napi 15 mérföldet (24 kilométer) futott – otthonról, a forgatásra. Erről ő maga azt mondta, „nagyon éhes vagy, mert nem eszel sokat. Magányos vagy, mert nem mész el a barátaiddal vacsorázni. Azt kérdezik, »hé, munka után egy vacsora?«, mire te, »hát, egész éjjel forgatok«. »Oké, akkor ebéd?« »Nem lehet!« És akkor elmész futni.”