Botrány tört ki a német Eurovíziós döntő végén

2015.03.06. 14:47

A német eurovíziós győztes, Andreas Kümmert visszautasította részvételét a 2015-ös bécsi Euruvíziós Dalfesztiválra - írja a Bild. Németországban hétfő este zajlott le a döntő, ahol nyolc előadó nyolc dallal mérettetett meg. A szavazatok alapján végül az egykori Voice-győztes, Andreas Kümmert ment volna a nemzetközi versenyre, ám meglepő fordulat következett: az eredményhirdetés után a zenész akadozva közölte, hogy nem érzi magát képesnek a feladatra.

"Én csak egy kis zenész vagyok" - fűzte hozzá. A műsorvezető, Barbara Schonenberger és a közönség is megdöbbent, kifütyülték és fujjoltak a közönség soraiban. Schönenberg hitetlenkedve kérdezett vissza, de Andreas Kümmert kitartott az elhatározása mellett: "Nem vagyok abban az állapotban, hogy elfogadjam ezt a kihívást. Átadom a címet Ann Sophie-nak." (Ann Sophie a második helyezett - szerk.)

Ha megnézi az alábbi videót, láthatja, hogy Barbara Schonenberger még ezek után is értetlenkedik: "Biztos vagy benne, hogy nem akarsz fellépni, hogy ez nem a te világod?" De a zenész nem vonja vissza a kijelentését: "Ann Sophie sokkal megfelelőbb. Átadom a helyem neki!" Végül az egyre hangosabb pfujozás és kifütyülés közben Kümmert lement a színpadról, sokkolt kollégákat és nézőket hagyva hátra.