Jókor, jó időben!

– következetesen ezt mondta Rubint Réka a Jókor, jó helyen helyett, és körülbelül ennyi is maradt meg nekem a motivációs előadásából, ami annyira leszívott, hogy utána egész este letargikus állapotban voltam.

Az edzőként dolgozó Rubint Réka rájött, hogy már nem csak mozgással tudja maga köré csábítani az embereket, de azzal is, hogy motivációs előadásokat tart arról, hogy valaki hogyan maradjon nő egy párkapcsolatban (ezt nem én találtam ki, tényleg ez a neve az előadás-sorozatának), illetve hogy az a kapcsolat mitől működik.

Most is erről beszélt, illetve próbált erről beszélni a Lurdy Házban megtartott nőnapi eseményen, de az előadás 60 perce leginkább csak arról szólt, hogy milyen klassz dolog futni, hogy milyen bunkó egy csomó ember a Facebookon abban a csoportban, ahol őket cikizik, illetve hogy mennyire elnyomta őt a férje tíz éven keresztül.

Bizony, Rubint Réka a nagy nyilvánosság előtt, pénzért hisztizett, majd beszélt arról, hogy miként tudta végre legyőzni Schobert Norbertet, és hogyan adta a szájába a mondatokat úgy, hogy az észre sem vette. Vagyis gyakorlatilag mindenki előtt hülyézte le a saját férjét.

Amikor egy pici lélek testet választ magának, akkor bármilyen hihetetlen, de nemtelen. Biztos van a köreitekben olyan, aki elment kismamaként ultrahangvizsgálatra, azt mondta neki az orvos, hogy gyönyörű kislányt vár, majd született egy olyan gyönyörű fia, mint a sicc! Ez azért van, mert amikor várakozik az a kis lélek, akkor nemtelen. És pontosan tudja, hogy mi vár rá ebben az életben. Ezért van az, hogy van aki nagyon meg akar születni, van akit meg kicsit rá kell segíteni hogy megszülessen. De tulajdonképpen azt, hogy az egész párkapcsolatodban, az egész életedben mennyire leszel boldog, az már ott, a fogantatásnál meghatározó. Tulajdonképpen ott, abban a pillanatban, amikor te leszületsz nemtelenként, és majd eldöntöd, hogy hogyan születsz meg, férfiként, vagy nőként, az az a pont, ami az egész életedet meg fogja határozni, mert egy kapcsolat csak akkor működik, ha a férfi és a nő egyenrangú partner benne.

– ilyen erősen nyitotta meg az előadást Rubint Réka, de az igazán értelmetlen és összefüggéstelen bullshithalmok még csak ezután következtek.

A párkapcsolati tanácsadónak felcsapott edző azzal folytatta, hogy szerinte a kapcsolatok nagy része a két ego harcáról szól, és hogy az egyik fél végül mindig rátelepszik a másikra.

Egy párkapcsolatban, mikor két ember találkozik, az egyik rátelepszik a másikra. Ez nálunk is így volt.

Ezt az egészet pedig totálisan értelmetlen, és következetesen rosszul használt kifejezésekkel tarkított se eleje-se vége mondatokkal és gondolatokkal vezette fel:

Beleszülettem egy ilyen kétkezi munkával dolgozó, igazi parasztcsaládba. Apukám agrármérnök volt, TSZ elnök, az anyukám pedig szintén a mezőgazdaságban dolgozott.

Vagyis Rubint Réka szerint a kétkezi munkás = agrármérnök. Ezt pedig azért akarta elmondani, hogy bebizonyítsa, neki nem volt könnyű dolga, mert

nem volt jókor, jó időben.
 

Tudjátok, hogy jókor, jó időben lenni mit jelent? Azt jelenti, hogy elhatározom, megcsinálom, belefektetek minden erőt és energiát, hogy aztán fel tudjam mutatni magamnak. Szóval én nem voltam jókor, jó időben. Egyetlen egy szempontból jókor, jó időben és nagyon jó családba születtem. Tudjátok, hogy miért? Mert a munka iránti tiszteletet az emberek iránti alázatot, a mérhetetlen erőt, amit a szüleimtől megtanultam, azt ott szívtam magamba. Nem az anyatejjel, mert egy napig sem szoptam, de mégis felnőttem. Tápszerrel! És éppen ezért nagyon fontos a szülői minta.

Miután ebbe jól belebonyolódott, elmondta, hogy a szülei fiatalkorukban megszöktek, mert az egyik család református volt, a másik meg katolikus – esküszöm, ezt mondta –, és hogy egy szatyorral a kezükben(??!) házasodtak össze, de aztán elváltak, mert az apja rátelepedett az anyjára, és nem hagyta kibontakozni, meg hajat festeni. Rubint azt mondta, ezek után mégis pont ugyanilyen férfit választott magának, nem mást, mint Schobert Norbertet.

Amikor kismama lettem a Larával, azt mondta (Schobert), hogy akkor innentől kezdve maradj itthon, van nekem pénzem, majd eltartalak. Te csak neveld a Larát! [...] Szerette volna, ha úgy élek, ahogy ő szeretné. Ebből jött egy nagyon kemény tíz éves vita. Körülbelül eddig tartott, amíg kiálltam önmagamért. Ilyenkor jönnek a kiskapuk. Hogy hogyan ne sértsd meg, és hogyan érd el azt nála, hogy tedd a szájába azokat a mondatokat, mintha ő találta volna ki.

Vagyis saját állítása szerint a Schoberttel való párkapcsolata gyakorlatilag 10 évig nem működött, mert ez alatt az idő alatt a férje őt elnyomta, Rubint most meg röhögve mondja el mindenkinek, hogy hogyan adta a férje szájába a szavakat.

A férjem kitalálta, hogy forgat nekem egy DVD-t 13 éve. És amikor elkészült, megszületett az első gyerek, meg gyorsan a második is, hogy hátha  akkor tényleg nem fogok dolgozni. [...] Azt mondta (Schobert), hogy az én feleségem nem lehet alkalmazott egy fitneszteremben se. [...] Néha elvitt fellépni, akkor azzal úgy tudod úgy az a "Jólvan Pistike, addig is megnyugszol..." és amikor látta, hogy már majdnem merek szólni, akkor elkezdte nekem mondani, hogy "Szüljél nekem még egy kisbabát" Mondtam neki, hogy nem! Végre már ezek nagyok, nem kell pelenkáznom, most megpróbálok önmagam lenni.

És miután ezzel gyakorlatilag azt sugallta, hogy Schobert ráerőszakolta az anyaszerepet, előadott egy se füle-se farka sztorit arról, hogy tíz évvel ezelőtt autózgatott a városban, mikor meglátott egy csarnokot, ahol kicselezve a portást felszökött az igazgatóhoz(??!), hogy nulla forinttal a zsebében kikönyörögje tőle az egyik termet úgy, hogy csak 2 hónap után kelljen kifizetnie a 3 hónapos kauciót (?!?!). És mivel akkoriban még nem volt Facebook, ő maga osztogatott a környéken szórólapokat, az első órájára pedig 15 ember el is ment. (Aztán két mondattal később már gyorsan lett Facebook, de ez igazából már lényegtelen.)

Erre pedig Rubint szerint Schobert, a jól működő párkapcsolat támogató férjeként azt mondta neki, hogy:

Na kicsim... voltak tizenöten, egy hónap és abbahagyod!

És Rubint ezzel nyilván azt akarta bebizonyítani a motiválandó közönségnek, hogy ő csakazértis megcsinálta, de sajnos az egészből én inkább azt tudtam levonni, hogy ez az egész olyan, mintha rá lenne kényszerítve erre a kapcsolatra, ami gyakorlatilag egy folyamatos harc, és bizonyítás a másik felé. Ez viszont totálisan ellentmond annak, amit Rubint hirdet az előadás-sorozatában egy jól működő párkapcsolatról.

Rubint Réka a nagy nyilvánosságot viszont nem csak arra használta fel, hogy kibeszélje a férjét, hanem arra is, hogy panaszkodjon egy kicsit a gonosz, elvetemült, őt, illetve őket mocskoló emberek miatt.

Az én Facebook oldalamon is van, aki a szemembe vigyorog, és pontosan tudom, hogy a hátam mögött kibeszél. Szerinted foglalkozom vele?! Nem!

És ezután húsz percen keresztül foglalkozott vele egy sértődött hiszti keretében.

Amiben elpanaszolta, hogy van egy őket gyűlölő és cikiző Facebook oldal, akik még az Update-hez leszerződött Agassiéknak is elküldenek mindenféle csúnya, gonosz dolgot róluk. Ebbe a hisztibe pedig annyira belelovalta magát, hogy még egy régi sérelmüket is felhozta. 

Amikor az Agassival megkötöttük a szerződést, Magyarországot tudjátok honnan ismerték meg igazán ott kint? Ilyen 10-15 évvel ezelőtt született egy gazdasági versenyhivatal által kapott bírság, amit mi kaptunk egy szóhasználatért. Azt mertük írni a termékeinkre, hogy szénhidrátmentes, a csökkentett helyett. Ezért kaptunk akkor 10 millió forintot. Ezt tíz éve! Most is sok pénz, de akkor majdnem tönkrementünk bele. Akkor született az Update. És ezt kiküldték nekik! Itt Magyarországon veszi a fáradtságot az ember, és kiküldi  egy amerikai menedzsmentnek, hogy nézzétek, két ilyen hazuggal álltatok szóba. Azt mondták (Agassiék), hogy mostmár értjük, hogy miért nem tudjuk, hogy hol van Magyarország.

Szóval ha valamiért úgy döntene, hogy egy motivációs előadást hallgatna párkapcsolati témában egy sikeres nőtől, akkor ne Rubint Rékának fizessen, mert a pénzéért cserébe csak sértődött hisztit fog kapni, illetve egy klassz kis panaszkodást arról, hogy Schobert Norbert mekkora elnyomó diktátor.

Kommentálná? A Facebookon tegye!