A gyerekszínészek többsége vagy felnőttként is színész lesz, vagy drogfüggű, vagy drogfüggő színész. De Andrew Keegan máshogy döntött. Ő inkább a saját szektája guruja lett.

Az egykori szépfiúnak, akit a 10 dolog, amit utálok benned című filmből, vagy esetleg a Hetedik mennyországból ismerhet, annyira nem jött be az élet hírességként, hogy inkább alapított magának egy rajongótábort.

És ahogy a Jezebel újságírója is írja, én is baromira irigykedem a Vulture újságírójára, aki személyesen is ott lehetett Keegan egyik szeánszán.

Keegan 2013 tavaszán ébredt rá, hogy valami nagyon spirituális dolgot kéne csinálnia, ezért a kaliforniai Venice-ben egy 110 éves templom kertjében elásott egy rózsakvarc kristályt. A templomban akkoriban egy Eredet nevű New Age csoport működött, amihez Keegan is csatlakozott, de hamar rájött, hogy nem tud teljes mértékben azonosulni velük, úgyhogy inkább kitalálta, hogy ő maga hoz létre egy közösséget.

Úgyhogy meg is alapította ugyanebben a templomban a Full Circle (Teljes kör) névre hallgató spirituális központot, ahova a Vulture cikke szerint leginkább fiatal és szép nők járnak.

Keegan és hívei párnákon ücsörögönek Ganésa arany szobra mellett a szeánszokon, amik úgy kezdődnek, hogy Keegan a következőképpen köszön:

Sziasztok, Andrew vagyok.

A hívek pedig egy emberként, boldogan a következőt válaszolják erre, imára tett kézzel:

Szeretünk Andrew!

Én is szeretlek titeket. Azért vagyok itt, hogy beindítsam a pozitív rezgéseket.

Úgy legyen.

Andrew Keegan egyébként 150 ezer dollárt (több, mint 40 millió Ft) ölt bele az egyházába spirituális központjába, és azt mondja, ez volt minden vagyona. De nyilván nem kell félteni, mert az IMDb szerint még mindig színészkedik, igaz, már csak viszonylag jelentéktelen mellékszerepeket kap filmsorozatokban.

De Keegannek ez a fajta siker már nem kell, mert Venice-ben mindenki ismeri. Persze nem mint színészt, hanem mint spirituális vezetőt. A Vulture újságírója legalábbis azt tapasztalta, hogy egy pár perces séta során is legalább egy tucat szembejövő embert üdvözölt ismerősként egy-egy öleléssel.

Keegan stílusáról pedig csak annyit, hogy Facebook-oldalán a tanulmányaihoz azt írta, Life is the best teacher, ami gyakorlatilag a fájdalmasan klisés, Az élet iskolája szöveg megfelelője.