A rádiós műsorvezető felháborodva mesélte el a Music FM Önindító című műsorában, hogy a nagymamája gyanús körülmények között hunyt el, írja a Bors.

Bochkor azután beszélt személyes élményéről, hogy a reggeli műsorba betelefonált egy névtelenséget kérő, korábban állítólag boncsegédként dolgozó férfi, és állította, a hibázó orvosok gyakran a kórboncnoktól várják a halál okának kozmetikázását. A Zsolt néven nyilatkozó férfi szerint az orvosi szakma kéz kezet mos alapon működik, és napi rendszerességgel fordul elő, hogy egymás védelmében manipulálják a valódi halálokot.

„Jó pár évvel ezelőtt a nagymamámat kórházba vittünk, mert el kellett távolítani a méhét" – mondta el a témával kapcsolatban a rádiós. „Meg is történt a műtét, voltam nála, tök jókedvű volt, megbeszéltük, hogy két nap múlva viszem haza. Másnap jött egy távirat, hogy meghalt. Azt mondták, hogy embólia, mert hogy valami vérrög. De ha azt mondják, hogy vérrög, akkor én azt kérdezem, hogy egy nyolcvan körüli nőnél egy műtét után miért nem adnak megfelelő mennyiségű véralvadásgátlót. Miért nem kötik rá az intenzív osztályon valami gépre? Ha a gép elkezd pittyegni, lehet, hogy tudtak volna segíteni rajta. Én rögtön azt gondoltam, hogy valamit az orvosok elcsesztek."

Bochkor Gábor az ominózus interjú után a Borsnak is nyilatkozott.

„Nagyon ledöbbentünk a hallottakon. Rögtön a saját családtagjainkra, szeretteinkre gondoltunk, hogy ez bármelyikükkel vagy akár velünk is megtörténhet. Felháborító és hátborzongató egyben, hogy akik ilyen dolgokat művelnek, nem tartják tiszteletben, hogy nem holmi tárgyakkal, hanem emberekkel foglalkoznak."

A lap megkereste a súlyos állításokkal kapcsolatban dr. Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara elnökét, és Dr. Méhes Gábort, a Magyar Patológusok Társaságának elnökét, de egyelőre egyikük sem nyilatkozott az ügyben.