Általában a külföldi reggeli műsorokban közel 10 percig komoly breakingekről, nagyon fontos aktuális témákról szoktak beszélgetni, na most a Mokkában a csiganyál kapott ennyire fontos, kiemelt szerepet. Kovács Ágnes olimpiai úszónő elmondta, hogy ő odavan a csiganyálas krémért, még délután is hidratált volt a bőre, nem kellett újrakennie. A műsorvezetők láthatóan küszködtek, hogy fenntartsák a beszélgetést. 

Demcsák Zsuzsára csiganyálat kent Váczi Gergő, a terméket természetesen promózták, és hogy még impozánsabbnak tűnjön a téma, behívtak egy angol anyanyelvű szakértőt. A szakértő férfi, de tolmácsként egy nőt kapott, aki sokszor egyszerre beszélt a kérdező műsorvezetőkkel. 

Demcsák Zsuzsa műsorvezető partnerét, Váczi Gergőt mintha direkt porondmesternek öltöztették volna a csütörtök reggelhez, és nagyon okos kérdéseket próbált feltenni a témában, például, hogy:

sérül-e a csiga.

A szakértő angolul válaszolt, hogy a csigák szabadon mozoghatnak, üveglapon gyűlik a váladék, amiből port készítenek. Ennél a pontnál Váczi Gergő bekente Demcsákot a csiganyálas krémmel, és azt mondta, nem mer hozzá nyúlni több ujjal. De azt a kérdést is feltette:

vannak speciális csigák?

A reggeli műsorban ezek után jótékonysági böllér bajnokságról beszélgettek.