A Tv2 még hétfő délután is azt a hivatalos álláspontot képviselte, hogy az Éden hotel április 24-i adásában nem volt nemi erőszak, vagy legalábbis annak a kísérlete. Hétfő estére viszont megváltozott a helyzet. A Tv2 esti hírműsora, a Tények végén beolvasták a csatorna közleményét, ami szerint belső vizsgálatot kezdeményeznek a dolog miatt. A kissé cinikus közlemény szerint hibát követtek el azzal, hogy leadták a jelenetet. Arról nem beszéltek, hogy minden ilyen, erőszakos cselekményt elítél a csatorna.

A dolog előzménye, hogy a műsor pénteki adásában volt egy eléggé megkérdőjelezhető jelenet, amikor az egyik férfijátékos próbált rámászni az egyik női játékosra, miközben a nő folyamatosan azt mondta, hogy "ne, nem". A csatornát aztán több szervezet elítélte, a Magyar Liberális Párt pedig feljelentést tett.

Az Origo azt írja, hétfőn a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság is eljárást indított az pénteki eset miatt. Az eljárást automatikusan indították, de lakossági panaszok is érkeztek a hatósághoz.

A közlemény teljes szövege: "A TV2 Éden Hotel című valóságshow-jának pénteki adásában egy olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta. Elismerjük, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálatot indítunk. Tesszük ezt annak érdekében, hogy még részletesebben, egyértelműen feltárjuk az ügy körülményeit, adott esetben felülvizsgáljuk a műsor szerkesztési folyamatait. Célunk, hogy tisztázva a helyzetet levonjuk a megfelelő konzekvenciákat. Ha kell, külsős szakértő bevonásával folytatjuk le a vizsgálatot.”