A sokkoló jelenet, amelyben Nórival, az Éden Hotel szereplőjével erőszakoskodik játékostársa, Gábor, sajnos egyáltalán nem példa nélküli. 

Év elején a brit Celebrity Big Brotherből két férfit is azonnal kizártak sokkal kevesebbért: egyikük, Jeremy Jackson (David Hasselhoff fiát, Hobie-t játszotta a Baywatchban) berúgott, hányás közben pedig a homlokát tartó, egy szál köntöst viselő nőről lerántotta a fürdőköpenyt. Erről felvétel nincs, de a férfi enélkül is elismerte, hogy mit tett, másnap kizárták. Ahogy Ken Morleyt is, aki folyamatosan megjegyzéseket tett a játékosnők mellére és seggére, de a vesztét nem ez okozta, hanem hogy azt mondta Alexander O'Neal énekesre: negro. Mindenképpen olvassák el az alábbi cikket, ha szeretnék megnyugtatni magukat azzal, hogy máshol még a mieinknél is durvább arcok szerepelnek realitykben.

2013-ban viszont hasonló eset történt (ugyancsak a brit Big Brotherben), mint az Éden Hotelben: két játékos, Hazel és Daley hosszasan évődtek egy külön helyiségben, a lány ellopta a fiú takaróját, mire a férfi megcsapkodta a fenekét (a lány ezt nem akarta), és fenyegette, hogy ne idegesítse fel, mert az csúnya lesz, és a torkát szorongatva gyakorlatilag az ágyhoz szegezte. Ki is rakták a műsorból.

De nem kell külföldre menni ahhoz, hogy lássunk olyan helyzetet, amelyben egy nőhöz szexuálisan közeledik egy férfi, a nő pedig tiltakozik. A Való Világ 7-ről, Dennisről és Fannikáról van szó (akik egyébként azóta is egy párt alkotnak). A műsorban viszont az alábbi jelenet volt látható: másfél perctől Fanni vagy tizenöt másodpercen keresztül folyamatosan tiltakozik, Dennis mégis dugni kezdi hátulról.

A legdurvább eset viszont a brazil Big Brotherben történt, ahol egy magát magatehetetlenre ivott nőt konkrétan élő adásban erőszakoltak meg 2012-ben.

Az történt, hogy egy 31 éves Daniel Echaniz nevű modell rámászott a 23 éves, az esti bulin az eszméletlenségig berúgó Monique Aminra. A történteket az éjjellátó kamerák rögzítették: a felvételen látszik, hogy Echaniz bemászik a mélyen alvó lány mellé, és félreérthetetlen matatásba kezd a takaró alatt. A lány egyszer sem mozdult az aktus alatt, másnap reggel pedig azt mondta, alig emlékszik valamire a történtekből. 

A lányt órákig vizsgálták, a férfit pedig kizárták a játékból.  Azóta is modellkedik, és bár felmentették, karrierje finoman szólva sem szárnyal. Sokszor megismerik az utcán, közellenség lett.  Ez  a hivatalos oldala.