Amikor szerda este a Kiscelli múzeum lépcsőjéhez baktattunk a spanyol Hello! magazin most induló magyar kiadásának nyitóbulijára, akkor még voltak kételyeim afelől, hogy Ómolnár Miklós sikeresen harcba tud-e szállni egykori, mára legendássá vált munkahelyével, a Story magazinnal, illetve a magazin köré felfűzött, gyakorlatilag teljes magyar celebvilággal.

Aztán, amikor megláttam, hogy mekkora molinót feszítettek ki a múzeumra, és hogy milyen körítést kapott az egész – szerintem például itt volt Magyarország valaha volt leghosszabb vörös szőnyege –, akkor biztossá vált: a muníció és a támogatottság megvan ahhoz, hogy Ómolnár Miklós visszaüljön a trónra, amiről Szalai Vivien taszította le, amikor átvette tőle a Story magazint.

Kicsit döcögősen, de a meghirdetett kezdési időpont után pár órával csak megtelt a múzeum, ráadásul tényleg eljött mindenki, aki a magyar celebvilágban valaha tényező volt, Majkától és Medveczky Ilonától kezdve, Lagzi Lajcsin és a teljes családján át, Szinetár Dóráig és Ördög Nóráig. Ha azt nézzük, hogy ez nem egy gála volt, hanem egy nyitóbuli, hétköznap este, akkor elmondható, hogy Ómolnár Miklósnak bőven van még mindig elég street creditje ahhoz, hogy a magyar celebvilág megmozduljon, ha ő azt kéri tőle.

Hogy mitől más a most induló Hello!, mint mondjuk a már létező hazai sztármagazinok, de különösen a Story, azt sokáig nem értettem az eseményen, de amikor a nyitóbeszéd alatt a fogam közé ragadt egy darab a fürjtojásra halmozott lazackaviárból, akkor egyből összeállt a kép: itt tényleg a hollywoodi típusú sztárvilágot szeretnék megvalósítani. Míg a Story-gálán Royal vodkából lehetett kérni legutóbb a bármit, addig itt Mumm pezsgővel szaladgált mindenki.

„A Story az arról szólt, hogy a sztárok ugyanolyan hétköznapi halandók, mint mi vagyunk, esznek, isznak, ölelnek, alszanak. A Hello! az Hello!, az a 30-as évek, az Greta Garbo, az az álmok világa" – fogalmazta meg nálam sokkal szebben a fent leírtakat Ómolnár Miklós, a Hello! főszerkesztője.

A megnyitón nagyon sokszor hangsúlyozták, hogy a Hello!-val egy olyan magazin érkezett el Magyarországra, amelyben simán előfordulhat, hogy az egyszeri magyar celeb egy Brad Pittről és egy Antonio Banderasról szóló anyag között szerepelhet. Antonio Banderas neve egyébként feltűnően sokszor került elő az este folyamán, valószínűleg nem véletlenül. Ő jelenleg még mindig a leghíresebb spanyol színész.

Mondjuk nem teljesen világos, hogy miért olyan nagy szó nyomtatásban valaki mellé kerülni, de ezt valószínűleg tényleg csak azok érthetik meg, akik rendszeresen szerepelnek magazinokban, hogy mennyivel jobb érzés a Brad Pitt melletti oldalon lenni, és nem egy Provident-reklámmal szemben. Ennél a magazinnál tényleg fontosak az ilyen külsőségek.

„A Story a magyar rögvalóság, a magyar hétköznapok művészete volt. Nyilvánvaló, hogy a Hello!-ból nem lehet eladni 300 millió példányt, mint a Storyból. Csak ha az ember 17 éven át csinálja a Storyt, akkor kicsit vakarózni kezd, főleg, ha nem termelődnek új, igazi sztárok. Amikor a Story indult, akkor a Zenthe Ferenc, A Tenkes kapitányából volt a Szomszédokban, aztán később meg jött a VV, meg a KK, meg a mit tudom én, micsoda, nevetünk rajtuk, nem tudjuk, hogy kicsodák ők, de valahogy elvagyunk velük. Átértékelődött itt minden. A Hello!-ban olyan embereket akarunk bemutatni, akikre fel lehet nézni, akikkel nem gúnyolódásból csinálnak a fiatalok közös fotókat” – mondta Ómolnár Miklós erről az értékrendről. Azzal azért ő is egyetértett, hogy elég kicsi azért Magyarországon az a kör, amelyikből lehet válogatni.

Az első, magyar Hello!-szám tökéletesen lekövette a nemzetközi verziókat. A Hello!-ban ugyanolyan fontos, hogy királyi családokról szóló hírek jelenjenek meg benne, mint fotók a legnagyobb sztárok hálószobáiról. Ezért a magyar Hello!-ban szerepel például Habsburg György és a családja. Talán ők jártak a legjobban a magazinnal, hiszen évek óta alig lehetett őket látni.

A címlapot Andy Vajna és kedves neje, Tímea kapták meg, és hát ez is telitalálat. A „Chanel macska izgalomba jön Debussy zenéjétől” képaláírás a zongorázó Vajna Tímea és az őt figyelő macska képe mellől örökre a kedvencem lesz.

A lap közepén van két oldalnyi hír a sztárvilágon kívüli életről, a mostani számban a kenyai egyetemi mészárlásról és az élet menetéről lehet olvasni. A lap végén van némi divat, meg gasztro, egyébként az egész tényleg a csillogó, vagy legalábbis annak beállított sztárvilágról szól. Hatalmas képekkel, elenyésző mennyiségű szöveggel.

„A magyar showbusiness, de most a Körhintától kezdve a táncdalfesztiválos tévéprodukcióig, lepusztult. Szegényházzá, silánnyá vált. A válság erre rátett, mert kevesebb pénz jött ide a perifériára. Nincs már lassan egy olyan szintű tévésorozat sem, mint a Barátok közt volt fénykorában. Lassan a 10 évvel ezelőtti Magdi anyusra úgy tekintünk, mint Sophia Lorenre. Mert karakter volt, mert összetéveszthetetlen volt, ma már ez is ritka. Minden pénz kérdése, az kérdés, hogy jön-e pénz ide a perifériára, hogy termelődnek-e új, önálló produkciók, vagy ide csak a habos hullám jut" – értékelte Ómolnár Miklós azt a helyzetet, ahonnan indul az új lapja.

Az eseményen egyébként ennek nyoma sem volt, mármint a lepusztultságnak. Tényleg nagyon korrekt volt az egész, ráadásul olyan, eseményeken ritkán látott emberek is eljöttek, mint Ábel Anita, Szinetár Dóra vagy éppen Ördög Nóra és Nánási Pál.

"Én itt ma csak a feleség vagyok. A férjem ugyanis fotózott a Hello! magazin egyik  számába” - mondta Ördög Nóra, amikor arról kérdeztük, hogy minek köszönhető, hogy megjelent az eseményen.

"Nem járunk minden celebrendezvényre. Ráadásul mi voltunk itt a legcikibb fejek. Fél 11 körül értünk ide, már mindenki elment, mire mi megjöttünk. Nagyjából nem értették, hogy mit keresünk itt, és hogy miért most jöttünk. De hát mint rendes szülők, lefektettük a gyerekeinket aludni, és most értünk ide" - mondta Ördög Nóra.

"Diszkrimináció, hogy ezek a bulik hatkor, meg hétkor kezdődnek. Minden normális gyerek nyolc körül fürdik, és utána megy aludni, szóval mire mi ideértünk, addigra gyakorlatilag befejeződött a buli" - tette hozzá a férje, Nánási Pál.

Tényleg meglepően gyorsan elszivárgott mindenki. Az eseményt egybekötötték egy kis jótékonykodással - ilyenből sokkal több kéne Magyarországon -, össze is jött kb. 240 ezer forint a Heim Pál Gyermekkórháznak. A jótékonykodók pedig mindenféle ajándékokat nyerhettek, de csak azok, akik megvárták a nyeremények kisorsolását.

Így lehet, hogy Schobert Norbi és Pataki Ági is lemaradtak egy-egy földközi-tengeri hajóútról.