Paul Mason először csak nagyon nagy volt, aztán nagyon híres is lett, amikor kinevezték a világ legkövérebb emberének. Azóta meg attól lett híres, hogy rengeteget fogyott, aztán még többet, és szerelmes is lett, de egy dolog állandó maradt: az a hatalmas bőrfelület, ami a zsírtól megszabadulva rajta maradt.

A most 54 éves ipswichi postás egy időben 450 kilót nyomott. Aztán öt évvel ezelőtt úgy döntött, megpróbál lefogyni, gyomorszűkítő műtétet hajtottak rajta végre, és mostanra egészen sokat sikerült leadni a súlyából, már csak 150 kiló.

Hiába kérte a brit egészségbiztosító segítségét - még meztelenül is pózolt az ügy érdekében - nem sikerült elérnie, hogy támogassák a bőreltávolító plasztikai műtétjét.

Végül egy amerikai orvos, Dr Jennifer Capla, a New York-i Lenox Hill Hospital plasztikai sebésze úgy döntött, ingyen megműti, ha Mason kiutazik hozzá.

A műtétre április 28-án, kedden került sor, ám az önmagában is jelentős beavatkozás kapott még egy csavart, amikor a New York Times riportere, Sarah Lyall elhatározta, hogy Twitter oldalán élőben tudósít róla. Képekkel. A 9 és fél órás műtéten valamivel több mint 21 kiló fölösleges bőrt távolítottak el róla. Az előzetes tervekben az szerepelt, hogy több mint 40 kiló bőrtől fogják megszabadítani, így könnyen elképzelhető, hogy vár majd még rá hasonló műtét. A beavatkozás azért tartott ilyen sokáig, mert rengeteg kis ér volt, amiket egyesével el kellett zárni, amikor levágták a bőrt.

Ha esetleg érzékeny az ilyen dolgokra, akkor most szólunk, hogy durva képek jönnek.