Akik azt hitték, hogy Charlotte hercegnő kellő médiafigyelemmel kísért, szerencsés megszületése után végre más, arra érdemesebb dolgokkal foglalkozik majd a világ, annak keserűen csalódnia kell: máris van öt lenyűgöző, Rejtélyes Szál, amelyeket egy tisztességes összeesküvéselmélet-hívő bármeddig tud bogozgatni. Íme.

Az eltakart fej

Ez a legegyszerűbb elmélet, mondjuk a legértelmetlenebb is: eszerint azért fedték be az újszülött Charlotte fejét, mielőtt bemutatták volna a nagyközönségnek, mert vörös a haja. Hogy ezt honnan vették, nem tudni. Elvileg azért volna ez baj, mert a vörös hajhoz sok babonás hiedelem fűződik („Vörös kutya, vörös ló / vörös asszony, egy se jó...”). Amúgy Harry herceg is vörös hajú, mégsem kell állandóan sapkában mászkálnia.

Az eltitkolt dátum

Nagyon sokakat érdekelt világszerte, hogy a hercegné mikor szüli meg a hercegnőt, voltak, akik nem is bírták a fokozott igénybevételt. A pontos dátumot nem lehetett tudni, de a szülés becsült időpontja állandóan csak csúszott, csak csúszott... A Komszomolszkaja Pravda persze résen van, és kerek perec kijelentették, hogy ilyen kevés idővel (tíz órával) a szülés után sem az anya, sem a gyerek nem lehetett ilyen szép és kisimult. Úgyhogy biztosan napokkal korábban szült, csak azt hazudják, hogy nem! (Mellesleg Kínában is kiakasztotta a köznépet ugyanez, ott hagyományosan egészen önmegtartóztató életvitelt kell folytatnia a kismamáknak. Erről itt olvashat bővebben.)

Az eltitkolt anya

A történet persze továbbgörgethető: ugyancsak a Pravda írja, hogy Katalin nem is volt terhes, a gyereket más nő szülte, míg a hercegné műhassal parádézott. Vagyis – az elmélet szerint – Katalin beyoncézott egyet. Mert órákkal a szülés után minden nő aludni akar, nem magassarkúban integetni az alattvalóknak. Hogy ki volna az eltitkolt anya, azt már nem közlik.

Már most tudni mindent

Noha számos jós bocsátkozott részletes jövőlátásokba a szülés várható időpontjáról, és eredményéről, egyiküknek sem lett igaza. Ettől függetlenül van, aki megszondázta a jövőt: Sally Morgan látó, aki szerint Charlotte nagyon karakán személy lesz, ha felnő, pilótaengedélyt szerez, vitorlázik, és vízi sportokat űz majd. Nagyon hosszú, egészséges élete lesz, de rettentően kínozza majd az allergia, úgyhogy emiatt az anyja valamilyen gyermek-légzés-egészség témájú alapítványt fog támogatni, és kérdéses az is, mi lesz a család kutyáival. Mindezeken felül rejtélyes személyiség lesz, akiről senki sem tudja, milyen valójában, de rettentően intelligens. 

A rejtélyes nagynéni

Ez a történet még Charlotte születése elé tehető. Emlékezzenek vissza, Katalin hercegné már javában terhes volt második gyerekével, amikor férjével New Yorkba utaztak. Nem rövid út, és igazából egy emlékhelyen és egy kosármeccsen felül csak mindenféle jótékonysági eseményekre látogattak el – hát persze, hogy kell még lennie valaminek a háttérben! 

Na, a titkos ok egy Eltitkolt Nagynéni, akit Sarah-nak hívnak, 33 éves, New Englandben él. Úgy értve nagynéni, hogy a Globe magazin szerint, kapaszkodjanak, Diana hercegnőt, mielőtt hozzáment volna Károly herceghez, termékenységi szempontból megvizsgálta egy nőgyógyász. Ez a bizonyos orvos a vizsgálat közben petesejtet lopott Dianától, amelyet megtermékenyítve beültetett a feleségének.

Tehát: az angol királyi család nőgyógyásza petesejtet lopott, megtermékenyítette, beültette a feleségének, és a család aztán vagy részben, vagy teljesen kivándorolt az Egyesült Államokba, hogy ott a bizarr nászból született, 33 éves személyt a várandós Katalin hercegné okvetlenül meglátogathassa.