Egyetlen családtagja sem volt a közelben, amikor a 89 éves B. B. King elhunyt – írja a Huffington Post. Két lánya, Karen Williams és Patty King ráadásul meg van győződve arról, hogy édesapjukat megmérgezte az a két személy, akik az utolsó napjaiban a legtöbb időt töltötték vele (King menedzsere, LaVerne Toney, illetve Toney asszisztense, Myron Johnson), míg őket eltiltották a betegágytól.

Ezzel szemben a zenész ügyvédje, Brent Bryson azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy három orvos támasztja alá: B. B. Kinget folyamatos megfigyelés alatt, szakértők ápolták „egészen addig, amíg álmában, békésen elhunyt”.

Az orvosszakértői vizsgálatok teljes kiértékelésére még nyolc hetet kell várni, de az illetékes halottkém, John Fudenberg hétfőn (május 25-én) közleményben tudatta, hogy egyelőre semmi sem támasztja alá a gyilkosság gyanúját. A rendőrség tájékoztatása szerint pedig nem folyik gyilkossági nyomozás.

Mire akkor a vádaskodás?

A zenész Toney-t nevezte meg végakarata végrehajtójának, ami ellen máris perelnek a leszármazottak, merthogy szerintük itt dollár-tízmilliókról van szó. A férfi egyébként 39 éve intézte az ügyeit, és ott volt mellette, amikor elhunyt. Arról, hogy gyilkossággal, nyerészkedéssel vádolják, csak annyit mondott: mindig is így volt ez, nem lepődött meg.

King lányai még apjuk halála előtt nem sokkal is abíróságon folyamodtak azért, hogy ők lehessenek a zenész jogi képviselői, illetve az ő gondnokságuk alatt állhasson. Azonos szövegű nyilatkozatukban kelenttették: gyanús, hogy a halála előtti hetekben jelentős pénzösszeg tűnt el a számláiról, és úgy vélik, hogy apjukat megmérgezték. 

A pereskedést folytatni tervezik, testvériesen megosztozva apjuk további kilenc örökösével.