GettyImages-138264199

A 19 gyerekes ókonzervatív család: a legnagyobb zaklatta szexuálisan a kicsiket

vlc
2015.06.01. 11:14

Jó másfél hete hete derült ki, hogy Amerika leghíresebb és népszerűbb 19 gyerekes családja sem tökéletes. A legidősebb fiú, a 27 éves Josh Duggar valotta be, hogy 14 éves korában zaklatta, simogatta húgait. Azóta egyre több részlet derül ki az esetről és a zaklatás okairól. Josh Duggar persze bocsánatot kért a történtek után, hosszú Facebookos posztban ecsetelte minden érintett, milyen szörnyű időszak volt ez a család életében, de már mindenki megbocsátott mindenkinek.

Aki nem ismerné a Duggar-családot, nem árt kicsit bemutatni őket. Jim Bob és Michelle Duggar egy extra konzervatív, keresztény közösség tagjai, akiknek eddig 19 gyereke született. De nem is ez a durva, hanem, hogy mindegyikük neve J-vel kezdődik. Még akkor is, ha eredetileg nem úgy kéne írni az adott nevet. Sorban:

Josh, Jana, John-David, Jill, Jessa, Jinger, Joseph, Josiah, Joy-Anna, Jedidiah, Jeremiah, Jason, James, Justin, Jackson, Johannah, Jennifer, Jordy, Josie

Lassan tényleg kilövik az összes lehetőséget. Mivel ennyien vannak és eléggé különböznek az átlagos amerikai családtól, a TLC szépen lecsapott rájuk, a pár éves ismétléseket ön is követheti a csatornán. 

JIm Bob Duggar politikai karrierje

Hát az jó rövid volt. Az ingatlanügynökként dolgozó családfő még a 2000-es években próbát politikai pályán elhelyezkedni. Többek között betiltotta volna az abortuszt és kiállt a halálbüntetés mellett. 2006-ban vesztette el a választásokat, Arkansas szenátora akart lenni.

A Duggarék nem járnak iskolába, otthon tanulnak, a valóságshow alapján szinte csak együtt vannak, maximum néha a közösség többi családjával. Szigorú és konzervatív elvek szerint nevelik a gyerekeket, akik nem táncolhatnak, nem nézhetnek rendes filmeket és nem csókolózhatnak az esküvőig. 

Igen, nemcsak a szex tilos, a csók is. A kézfogás a maximum.

Egyfelől tökéletes, másfelől egészen ijesztő családmodell az övék, ami eddig makulátlannak tűnt. Ekkor robbant a bomba, az In Touch hozta le, hogy Josh Duggar 14 évesen fogdosta a húgait, az apja meg több mint egy évig nem is jelentette a zaklatást. Aztán a külvilágtól jóformán elzárt gyereket, aki éjjelente simogatta a testvéreit, elküldték egy keresztény táborba, ahol jó útra térítették egy mentor segítségével. 

Mind a közleményben, mind a nyilatkozatokban a szülők hibaként említik a történteket, ami azért komolyabb lehetett ennél. A Buzzfeed egy hosszabb cikkben, szakértőkkel feszegette, milyen hibás ez a szóhasználat, és igenis súlyosabb a molesztálás, mint egy egyszerű hiba. 

Josh Duggar a Facebookon kívánta, bárcsak visszamehetne az időben, de persze ezt nem lehet, azóta már egy Családkutató Tanácsból is kilépett. Természetesen a felesége, Anna Duggar szintén megszólalt az ügyben, ő tudott a dologról, de megbocsátott, ahogy az áldozatok és a szülők is.

A Buzzfeed tényleg elég részletesen foglalkozik a Duggar-családdal, egy másik cikkben azt boncolgatják, hogy azok akik otthoni oktatásban vesznek részt, nem biztos, hogy helyes szexuális felvilágosítást kapnak. A műsorból is csak az derül ki, hogy a gyerekeknek megtiltanak minden testi érintkezést, jóformán csak egymással barátkoznak. Amikor találnak valakit, gardedámmal mehetnek randizni, nehogy baj legyen. Úgy tűnik, hogy minden érintett megbocsátott mindenkinek, és elfelejthetik, hogy a legidősebb fiú hibát követett el.